Voor diehard audioliefhebbers was het afspelen van muziek via de computer, bijvoorbeeld vanuit Spotify of via iTunes eigenlijk nooit een optie. De kwaliteit van streaming audio én van de DA-converters van de gebruikte computers liet gewoon heel wat te wensen over. Daarnaast: het alom geroemde DSD-formaat is op veel systemen niet beschikbaar.
Korg komt met de DS-DAC-100 en DS-DAC-100m zowel audiofielen als professionele studio’s tegemoet.

Korg DS-DAC-100

Korg DS-DAC-100

In combinatie met de audiosoftware AudioGate 3 kunnen vrijwel alle gangbare bestandsformaten worden geconverteerd naar zowel hoogwaardige PCM-formaten (van 44.1 – 192kHz) als naar het 1-bit DSD-formaat (2.8224 en 5.6448MHz). Met de Korg DS-DAC-100 en DS-DAC-100m via usb verbonden met een Mac of een Windows-pc kunnen al die bestandsformaten worden weergegeven en wordt de computer ineens een high-end medium. Bovendien zorgen deze Korg DA-converters voor een extreem hoge weergavekwaliteit van internetaudio tot en met YouTube-materiaal aan toe.

Korg DS-DAC-100m

Korg DS-DAC-100m

De Korg AudioGate 3-software voor pc en Mac is gratis voor gebruikers van de DS-DAC-100 en DS-DAC-100m en biedt behalve de omzetting van bestandsformaten en samplerates de mogelijkheid de audio te bewerken en playlistst aan te maken.

audiogateHet verschil tussen de 100 en de 100m is dat de eerstgenoemde bedoeld is voor stationair gebruik, thuis en in de veeleisende studio, en tweede vooral voor mobiel gebruik. De DS-DAC-100 is dan ook voorzien van rca-outputs én gebalanceerde XLR-uitgangen, terwijl de 100m het moet doen met een stereo-uitgang op mini-jack. Beide modellen hebben een volumeregeling voor de hoofdtelefoonuitgang.

DS-DAC-100_rearMusicGear had beide modellen al even op de redactie en het is duidelijk dat als je de audioweergave vanuit je computer op een aanzienlijk hoger plan wilt brengen deze high-end audio-interfaces je een enorme stap in de goede richting zullen zijn. Nou wordt het écht leuk!

Beide modellen moeten nog officieel worden geïntroduceerd, maar alvast wat informatie is te vinden op de betreffende pagina op de Korg-site. Korg wordt geïmporteerd door Voerman Amersfoort.

[pro_ad_display_adzone id=”20″]