Alesis maakt inmiddels al bijna 25 jaar studiomonitors. De bekroonde Monitor One en M1 Active zijn daar goede voorbeelden van. Met de Alesis Elevate 5 studiomonitors komt daar een logisch vervolg op. Ze zijn primair bedoeld als afluistering bij muziekproductie op de computer, laptop of anderszins mobiele apparatuur. Sterker nog: ze zijn geoptimaliseerd voor desktop-gebruik en de behuizing is dan ook magnetisch afgeschermd om verstoring van het beeld van computer- en videomonitors te voorkomen. In die context is het ook handig dat de volumeregeling op het frontpaneel van de rechter luidspreker is aangebracht. Hier vind je ook een hoofdtelefoonaansluiting voor als je even niemand wilt lastigvallen of je opnames en edits wilt checken met een hoofdtelefoon.elevate5_front_590
De kast is geconstrueerd uit hout met een zeer dichte structuur, wat zorgt voor een zeer strakke, natuurgetrouwe laagweergave. Het laag wordt weergegeven door 5″ woofers. De 1″ silk dome tweeters leveren clean hoog, dat bijdraagt aan een gedetailleerde hoogweergave en een zeer accuraat stereobeeld. De hoogweergevers zijn geplaatst binnen een elliptische waveguide, die zorgt voor minimale verstoring van de geluidsgolven wanneer ze de tweeter verlaten en voor een bredere sweetspot in het luistergebied. De randen van de kast zijn radiaal afgeplat, ook om vervorming van de golfvormen tegen te gaan.

elevate5_back_590Het achterpaneel is voorzien van handige aansluitmogelijkheden. Er zijn zowel RCA- als 1/4″-jack-aansluitingen. De versterkers voor beide speakers bevinden zich in een van de twee kasten, die je dan ook met een 1/4″-jack-kabel met elkaar verbindt.
Mocht je meer punch in het laag nodig hebben dan kun je dit oppeppen met de laagboost-knop.

Specificaties:

 • Audio ingangen: RCA en 1/4” -jack (L+R)
 • LF-driver: 5″
 • HF-driver: 1″, silk dome
 • Uitgangsvermogen: 40 watt x 2
 • Hoofdtelefoonuitgang: mini-jack stereo
 • L-R-verbindingskabel: 1/4″-jack
 • Dikte frontpaneel: 15mm
 • Magnetisch afgeschermd
 • Frequentierespons: 55 – 20.000Hz
 • Voeding: 100 – 240V, 50/60Hz; universeel omschakelende voeding
 • Afmetingen: 221 x 184 x 269 mm (dxbxh)
 • Gewicht: 5,7kg

Meer informatie in het Engels vind je op de Elevate 5-pagina op de Alesis-website. Alesis wordt gedistribueerd door inMusic.

[pro_ad_display_adzone id=”20″]