Dean Markley, opgericht in 1972, kennen we als een innovator op het vlak van snaren voor muziekinstrumenten. Daarnaast produceert Dean Markley onder andere ook versterkers en pick-ups. Nu lanceert Dean Markley een Signature Series-snaren voor basgitaar: NickelSteel.

6c3_43448_mdDeze Dean Markley NickelSteel Bass Signature Series maakt gebruik van vernikkeld metaal (met puur nikkel!) dat langzaam gewonden is over een zeskantige kern met een unieke core-to-wrap-verhouding. Door deze speciale manier van winden is er 100% contact met de kern, wat zorgt voor een maximale overdracht van toon en een optimale sustain.

De unieke core-to-wrap-verhouding maakt het makkelijker om snaren te benden waarbij de snaar op spanning blijft en zijn stemming niet verliest. Een typisch voorbeeld van het vakmanschap waar Dean Markley om bekend staat.
Vernikkeld staal zorgt voor een hoge magnetische output terwijl het nikkel zelf zacht aanvoelt voor de bespeler, beter bestand is tegen oxidatie, slijtage van de frets voorkomt en zorgt voor een mooi gebalanceerde toon.

De Dean Markley NickelSteel Signature Series-bassnaren zijn beschikbaar in verschillende diktes voor zowel 4- als 5-snarige bassen.

Voor meer informatie zie de (Engelstalige) website van de fabrikant: www.deanmarkley.com.

[pro_ad_display_adzone id=”20″]