Als het gaat om vaste installaties in bijvoorbeeld cafés, scholen, kantines of zalencomplexen heeft DAP Audio over het algemeen een stapje voor. Veel van de mengtafels van DAP hebben faciliteiten die zijn toegesneden op het gebruik in situaties waarin er meerdere ruimtes van muziek moeten worden voorzien en waarin bij tijd en wijlen ook iets moet worden omgeroepen. Met de komst van de DAP Audio iMix-7.2 USB install mixer wordt duidelijk dat ook de installatiemarkt zich razendsnel ontwikkelt en gebruik kan maken van wat geavanceerder technologie.

Basisvoorzieningen als ingangen voor microfoons, cd-spelers en radio zijn natuurlijk aanwezig, net als een keuze uit twee zones waardoor je twee ruimtes van verschillend audiomateriaal kunt voorzien, maar op de iMix 7.2 USB kun je ook twee computers rechtstreeks via USB aansluiten. Dit kunnen Windows-pc’s zijn of Apple computers. Hiervoor heb je geen aparte drivers nodig, want deze iMix is Plug & Play. De iMix speelt dus naadloos audiobestanden af, mp3 of wat dan ook.

D2353_detail2_cutout

Wat ook bijzonder handig is, is dat de functie van de kanalen is af te lezen op led-displaytjes onderaan de kanalen. De kanalen kunnen dus worden benoemd. Dit is alleen vanaf het achterpaneel in te stellen, net als gain van de kanalen overigens, en deze functie blijft dus verborgen voor a-technische gebruikers. Alleen degene die de installatie uitvoert, heeft toegang tot dit soort essentiële parameters.

D2353_back_590In het totaal zijn er 7 kanalen die onafhankelijk van elkaar naar de 2 zones kunnen worden gestuurd. De twee microfooningangen kunnen ook worden voorzien van galm, dus ook als er een entertainer langskomt of bij karaoke zal de iMix goed van pas komen. Geruststellend voor a-technische gebruikers die zaken toch in eigen hand willen houden: een mp3-speler kun je wél op het frontpaneel aansluiten.

Specificaties

 • Ingangskanalen:
  • 2 x microfoon, gecombineerd XLR/1/4″-jack
  • 8 x lijn, RCA (tulp)
  • 2 x audio-interface, USB-B chassis (slave)
  • 1 x phone, mini-jack
 • Uitgangskanalen:
  • 2 x master gebalanceerd, XLR en RCA
  • 1 x record, RCA
  • 1 x monitor, RCA
  • 1 x hoofdtelefoon 1/4″-jack
 • Displaypresets: CD 1, CD 2, TUNER, DVD, TV, BEAMER, PC1,PC2, DJ, AREA 2, AUX 1, AUX 2
 • USB-interfaces: 48kHz, 16-bits plug & play voor windows en MAC
 • Kanaal-EQ: 80Hz, 1kHz, 12kHz, -12dB / +12dB
 • Microfoon-EQ: 120Hz, 800Hz, 5kHz, -12dB / +12dB
 • Frequentierespons: 20Hz – 20kHz
 • T.H.D.: <0.05%
 • Afmetingen: 481 x 266 x 135mm (bxhxd)
 • Voeding: 110-230V AC, 50/60Hz
 • Stroomverbruik: 32Watt
 • Gewicht: 6,4kg

De adviesprijs van de DAP Audio iMix-7.2 USB bedraagt € 629,-. Meer informatie in het Engels is te vinden op de website van de producent van DAP Audio.

[pro_ad_display_adzone id=”20″]