Aristides is een Nederlands product en maakt al langere tijd high-end gitaren. En daarbij wordt een revolutionair materiaal gebruikt, genaamd Arium, dat na 15 jaar onderzoek in samenwerking met de universiteit van Delft is ontwikkeld. Arium is een materiaal dat driedimensionaal vibreert en dat niet alleen de sustain aanzienlijk vergroot maar ook het akoestische volume. Kortom, een uniek en zeer innovatief Nederlands product. Deze gitaren kregen tot op heden geweldige reviews. Hadden we al de 010 en 020 (6-snarige) gitaren en 050 (5-snarige) bassen, nu is er dan de nieuwe Aristides 070 gitaar, een 7-snarige kanjer.

Aristides O7O_kwartet

De Aristides 070 is een uit één stuk Arium gemaakte gitaar met een scale van 26,5 inch en er kan gekozen worden uit een aantal combinaties qua elektronica, hardware en kleuren. Zo is er een versie met passieve elektronica met Seymour Duncan pick-ups (Pegasus bij de brug en Sentient bij de nek), een 5-standen schakelaar met een enkele push/pull volume regelaar en een enkele toonregelaar. Voor de brug een Hipshot Hardtail en daarbij een Graphtech Black Tusq topkam. Mogelijke kleuren zijn ‘Matt Antracite’ (met chrome hardware), ‘White High Gloss’ en ‘Orange Matt Metallic’ (beide met zwarte hardware).
De versie met actieve elektronica heeft Seymour Duncan Blackouts of een  EMG 61/80 set met daarbij een 3-standen schakelaar en een enkele toon en enkele volume regelaar. Voor de brug een Floyd Rose Original met bijbehorende locking nut. Mogelijke kleuren zijn ‘Matt Antracite’ en ‘White High Gloss’ beide met zwarte hardware.

Aristides 070 White+black

Alle versies van de Aristides 070 gitaar hebben een C-shaped 24-frets nek met een ebony toets en een compound radius. Daarnaast Hipshot Griplock locking tuners en Schaller straplocks.

070 Specs PhotoDe Aristides 070 gitaar is leverbaar vanaf januari 2014 en wordt geïntroduceerd op de NAMM show in Anaheim, California. De door de fabrikant vastgestelde verkoopprijs is € 2750,- exclusief btw. Uitgebreide informatie is te vinden op de website van Aristides.

[pro_ad_display_adzone id=”20″]