Als je eisen verder gaan dan alleen een pittige zanginstallatie, moet je ’s wat aandacht aan de nieuwe SRM-serie van Mackie besteden. De serie bevat een powered speaker met een 12″ woofer (SRM550), een met een 15″ woofer (SRM650) en een subwoofer met een 18″ driver (SRM1850). Elk van deze luidsprekers is voorzien van een versterker met een duizelingwekkende 1.600 watt.

SRM650_3qtr-Right

Nou claimt Mackie dat de serie is “gebouwd als een tank”. Vermoedelijk willen ze duidelijk maken dat deze SRM’s uiterst robuust zijn, want in feite zijn ze gelukkig niet gemaakt van staal maar van hout; niet van geperst plaatmateriaal, zeer solide dus. Wat constructie betreft zijn ze dus road proof en bedoeld voor het zware werk.De kasten van de 12″ en 15″ speakers zijn zo vormgegeven dat ze op statieven kunnen worden geplaatst, desgewenst met de subwoofer SRM1850 eronder. Daarnaast kunnen ze onder een hoek van 60 graden worden neergelegd, voor gebruik als monitor, en ze kunnen worden gevlogen. De hardware is erop voorbereid om te kunnen worden gevlogen.

SRM550_MonitorDe elektronica in de SRM-serie maakt ze buitengewoon flexibel en gebruiksvriendelijk. De frequentiekarakteristiek kent aan aantal voorinstellingen waarmee deze Mackie’s in één keer instelt op specifieke toepassingen: PA, dj-gebruik, monitor of als zanginstallatie voor solo-optredens. Ook de ingangen zijn veelzijdig, want je kunt er alles op aansluiten: van gitaren, tablets en lijnsignalen (rca, stereo) tot en met mixers en microfoons. Er is sowieso een tweekanaals mixer in de speaker geïntegreerd.

SRM650_RearPanel

Ook is er een automatische feedback-onderdrukking, waarmee je door middel van één druk op de knop probleemgebieden kunt lokaliseren en vervolgens elimineren. Om overbelasting te voorkomen als het een tijdje te hard gaat, is er een intelligente limiter ingebouwd. Ook de subwoofers zijn voorzien van deze limiter en ze zorgen ook voor het crossover als ze in combinatie met de SRM550, SRM650 of een willekeurig ander topje worden ingezet.

SRM1850_RearPanel
Mackie spreekt van “High-Definition Audio Processing”. Het geluid van het systeem is dan ook buitengewoon transparant en helder, ook bij hoge volumes. Dat komt onder meer door de gepatenteerde, akoestische correcties die aan de hand van kennis van tour-expert-in-het-groot EAW werden aangebracht, het precisie 2-weg wisselfilter, de uitlijning van de drivers en de toegepaste fasecorrectie.

Dus als je een wat meer veeleisende gebruiker bent zanginstallaties of juist op zoek bent naar een krachtig maar compact PA, de nieuwe SRM’s bieden érg veel.  Meer informatie in het Engels vind je op de SRM-pagina op de Mackie-site. Mackie wordt geïmporteerd door BMI.

[pro_ad_display_adzone id=”20″]