Groot én klein nieuws van IK Multimedia. Om met het kleinste te beginnen: iRig KEYS worden voortaan ook geleverd met Lightning-kabels voor de nieuwe generatie iPad, iPod Touch en iPhone. Dit dus naast de standaard USB-connectie en de 30-pins Apple-aansluiting.

Het grote nieuws is letterlijk groot qua formaat, want IK Multimedia iRig KEYS is er nu ook met een fullsize klavier: iRig KEYS PRO. Dat maakt dit handige toetsenbord voor mobiel gebruik ook geschikt voor toetsenisten die hechten aan een klavier met traditionele afmetingen.

Wellicht ten overvloede: iRig KEYS en iRig KEYS PRO zijn niet alleen geschikt voor Apple-producten. Ook pc-gebruikers kunnen met iRig KEYS en de PRO-versie aan de slag.

irigkeyspro_iloud_ipad_rightHet klavier met 37 toetsen is groot genoeg om partijen met twee handen tegelijkertijd in te spelen. Toch zijn de afmetingen compact gebleven en heeft de iRig KEYS PRO dezelfde faciliteiten aan boord als de oorspronkelijke versie. Je kunt er een sustain- of een expressiepedaal op aansluiten, waardoor je allerhande controllers ook met een van je voeten kunt bedienen.

irigkeyspro_irigkeys

Beide versies van iRig KEYS worden geleverd inclusief een aantal interessante, gratis downloadable apps voor IOS-apparaten zoals SampleTank FREE en iGrand Piano FREE. Mac- en pc-gebruikers kunnen SampleTank 2L downloaden. Dit is een volwassen workstation met 2GB aan kwaliteitssounds.

De iRig KEYS PRO met fullsize toetsen kost € 119,99 exclusief btw en de nog compacter iRig KEYS met miniklavier € 99,99 ook exclusief btw. Vergeet dus niet dat je ook btw moet afrekenen. Meer informatie in het Engels is te vinden op de betreffende pagina op de IK Multimedia-website. IK Multimedia wordt vertegenwoordigd door Media Satellite.

[pro_ad_display_adzone id=”20″]