KLD is een relatief jong (2002) bedrijf in versterkerland, maar heeft (mede door toegewijde werknemers die eerder bij onder andere Marshall en Vox werkten) toch echt een plek tussen de grotere jongens veroverd. KLD produceert buizenversterkers, power attenuators en effectpedalen en – heel bijzonder – levert versterkers en pedalen ook als geassembleerd bouwpakket!
En nu is er de zeer complete KLD GT5/GT5E buizenversterker, waar je heel veel plezier aan kunt beleven bij bijvoorbeeld het spelen in kleinere ruimtes. En dan hebben we het over een 5 Watt Class A versterker van 27x30x18cm die 8kg weegt.
KLDguitar-GT5-Top-BiggerDe ingebouwde high gain preamp zorgt voor een mooie overdrive. De versterker heeft een gain, tone en volume regelaar, een hi en low impedance input met daarbij een schakelbare triode/pentode (3/5 Watt), een 3,5mm jackaansluiting voor koptelefoon of in-ear, een 6,5 inch speaker en aan de achterkant een 8 ohm speakeroutput.

KLDguitar-GT5-Back-BiggerDe gebruikte onderdelen zijn van hoge kwaliteit om zo min mogelijk bijgeluiden te hebben. Ten opzichte van de GT5 heeft de GT5E een attenuator (power soak) om ook op lagere volumes toch die mooie sound te krijgen.

De verkoopprijs voor deze versterker is 199 euro en de importeur is Aqua8 music. Meer informatie in het Engels is te vinden op de GT5/GT5E-pagina van de KLD-website.

[pro_ad_display_adzone id=”20″]