Pioneer kondigt de opvolger aan van de CDJ-900, de CDJ-900NXS; hiermee wordt de CDJ-900 volwassen. In navolging van de zijn grote broer heeft de CDJ-900NXS de nodige features en handigheden geeft. Om hier maximaal gebruik van te maken is het noodzakelijk om gebruik te maken van Rekordbox, Pioneers muziek management software. Als dit niet gebruikt wordt zijn veel van onderstaande dingen niet van toepassing. Rekordbox is gratis te downloaden van http://rekordbox.com/download/download.php?lang=en en gebruik je voor het bijhouden van titels en andere info van de tracks, maken van playlisten, etc.

De CDJ-900NXS is net zoals de CDJ-2000NXS uitgerust met een ProDJ Link aansluiting waardoor er tot 4 decks tegelijk o.a. de USB media delen, tempo naar een compatible mixer sturen en syncen.

Nieuw op CDJ-900NXS :
·         LCD Kleuren display, ook met scrollende waveform en indicatie van Memory punten op kleine afbeelding van de waveform.
·         Waveform met rotary inzoombaar en Beatgrid aanpasbaar.
·         Vertoning van veel andere info zoals albumart bij de tracks, Memo Countdown en Phase Meter.
·         Beat Grid Sync, synced de tracks voor maximaal 4 decks
·         Alleen nog maar 1 automatische 4-beat-loop knop, de knoppen die gebruikt worden voor de andere auto loop lengtes bij de 900 worden nu gebruikt voor de Beat Devide en Slip Roll. Met deze nieuwe toepassing voor de knoppen op een vertrouwde plaats komt er nog een 2000 feature naar de 900, en misschien zelfs wel een beetje meer. Het moet wel in je muzieksoort passen, maar een leuke toepassing van the Rhythmical loop devide en Slip. (Erg lastig om te omschrijven, check zelf 😉 )
·         Met Rekordbox kun je nu ook gebruik maken van o.a. : Knop voor Quantize, Playlists, Memory Loops/Cues, Active Loop, My Settings, Key analyze en listings.

De adviesprijs van de CDJ-900NXS  is 1399,- Incl. BTW

De eerste leveringen worden tegen eind december/begin januari verwacht.

pioneer-cdj900nxs-speler-voorkant

[pro_ad_display_adzone id=”20″]