Blackstar kennen we van versterkers, maar zeker ook van de bekende valve driven HT-pedalen. En nu lanceert Blackstar een vijftal compacte boost-, distortion- en overdrive-pedalen in de LT-serie die qua toon afgeleid zijn van deze succesvolle HT-serie. De vijf modellen zijn de LT-BOOST, LT-DRIVE, LT-DIST, LT-METAL en LT-DUAL.

Het gepatenteerde clipping-circuit in alle vijf de pedalen zorgt voor een valve-like-toon en -respons en zijn daardoor in veel muziekstijlen te gebruiken. Alle pedalen gebruiken als voeding een 9V-batterij en er is tevens een aansluiting voor externe voeding. Andere highlights:  buffered bypass, silent switching en een robuuste metalen behuizing.

Blackstar_ltboost-gallery-front-smallDe LT BOOST ‘duwt’ je versterker in een smooth overdrive en is zo ontworpen dat je toon en dynamiek maximaal  overeind blijven.Blackstar_ltdrive-gallery-front-smallDe LT DRIVE gaat van warm boost tot screaming loud saturation en levert die mooie valve-like-toon en compressie.Blackstar_ltdist-gallery-front-smallDe LT DIST is het meest betaalbare pedaal met de gepatenteerde ISF (Infinite Shape Feature). Dit biedt oneindig veel mogelijkheden om alle karakteristieken van de toon ‘die je in je hoofd hebt’ te realiseren.Blackstar_ltmetal-gallery-front-smallDe LT METAL zorgt voor een agressive high gain tone voor de meer heavy metal-stijlen en bevat eveneens de eerder genoemde gepatenteerde ISF.Blackstar ltdual-gallery-front-smallDe LT DUAL ten slotte bevat ook de gepatenteerde ISF en  levert het ultieme in distortion flexibility met twee kanalen: kanaal 1 brengt je van clean naar boost naar overdrive en kanaal 2 pusht dat verder van super crunch naar screaming lead.

Bruto adviesprijzen:

  • LT-Boost € 68,90
  • LT-Drive € 68,90
  • LT-Dist € 85,-
  • LT-Metal € 99,-
  • LT-Dual € 145,-

De distribiteur voor Blackstar is AB Music in België. Meer informatie in het Engels vind je op de Blackstar-site.

[pro_ad_display_adzone id=”20″]