Van dat legendarische merk met die geweldige versterkers zijn er nu ook pedalen voor gitaar met dezelfde kwaliteitscomponenten en van hetzelfde vakmanschap en performanceniveau. En dan hebben we het over een viertal pedalen in één keer. Met klinkende namen als Tone Burst, Grid Slammer, Flux Drive en Throttle Box.

Alle pedalen zijn hand-gebouwd in wat Mesa Boogie zo mooi hun ‘Home of Tone’ noemt,  zijnde Petaluma, California. Ze hebben een true bypass-switch, een 9V-voeding (er is ook een aansluiting voor externe voeding), een On/Off status-led en – uiteraard – input/output jacks.

Elk pedaal heeft zijn specifieke kenmerken:
De Tone Burst levert een vrijwel transparante gain die geassocieerd wordt met ‘clean boost pedals’ en heeft een Gain control voor de mate van oversturing, een Master Level control voor een signal boost tot +20dB en een Bass en Treble control voor een +/-12dB EQ boost.

Mesa_Toneburst-frontal_fs

De Grid Slammer produceert een classic seventies variabele boost met een groot bereik en gaat van ‘sweet subtle breakup to a harmonic smoldering overdrive’ en heeft eveneens een Gain en Master Level control en daarnaast een Tone control die de hogere frequenties regelt.

De Flux Drive is een veelzijdig, ‘vintage inspired’ overdrive-pedaal voor gitaristen die meer van het beste willen en heeft een ‘liquid gain’ en een verder verbeterde sustain en genereert ‘rich harmonic overtones’. Ook dit pedaal heeft een Gain en Master Level control en daarnaast een Bass en Treble control voor een +/-12dB EQ boost.

De Throttle Box tenslotte is een veelzijdig pedaal om te rocken en is niet alleen sterk in de meer high gain sounds, maar ook in low gain sounds zoals voor blues of classic rock. Naast de Gain en Master Level control heeft dit pedaal een Lo/Hi Gain switch (van classic crunch tot modern meltdown), een Tone control voor de hogere frequenties en een Mid Cut control ten behoeve van de moderne high-gain stijlen. Als laatste is er een interne EQ-boost switch voor additionele style/voicing opties.

Mesa_throttle-lt_fs

De adviesprijs is 250 euro voor de Throttle Box en 225 euro voor de overige pedalen. Meer informatie in het Engels vind je op de desbetreffende pagina op de Mesa-site. Mesa Boogie wordt geïmporteerd door Voerman Amersfoort.