Moog-synths, althans de oude modellen, zijn moeilijk te vinden en als je er een vindt is die meestal dan wel onbetaalbaar dan wel onreparabel. IK Multimedia nam Moog Music in de arm en samen ontwikkelden ze software voor Mac en pc waarmee je 1.900 sounds van 16 zeldzame Moog-modellen tot je beschikking krijgt. Natuurlijk bevat de software sounds van de legendarische Minimoog, maar ook van de Polymoog, verschillende Moog Modulars, het Taurus basspedaal, de uitdagende Theremin en de verguisde Rogue en Concertmake.

F-Taurus1Veel gerustellender zijn natuurlijk de Little Phatty en de Voyager, maar bij elkaar krijg je een collectie sounds waar je niet snel op uitgekeken bent.

Picture 174De software is gebaseerd IK Multimedia’s SampleTank en behalve een luxueuze en handige browser biedt deze software een groot aantal bewerkbare parameters. De sofware is 16-voudig multimbraal en er zijn flexibele mixfuncties in de software zelf ingebouwd. De polyfonie is 256-stemmig. Naast de synthsounds zitten er 32 multi-effecten is.

A-interfaceSampleMoog is compatible met Mac OS X en Windows en ondersteunt de plug-in-formaten VST, RTAS en AU. SampleMoog is ook standalone inzetbaar.

MOOG-instrumenten:

 • MiniMOOG
 • Modular MOOGs 3C, 55 & 15
 • PolyMOOG
 • Taurus 1
 • MultiMOOG
 • Prodigy
 • Vocoder
 • Concertmate MG1
 • Rogue
 • Source
 • MemoryMOOG
 • Etherwave Theremin
 • Minimoog Voyager
 • Little Phatty

Effecten:

 • Reverb, Spring Reverb, Reverb Delay, Ambience, Delay
 • Filter, Envelope Filter, Multi Filter, Wah-Wah
 • Chorus, Multi Chorus, Phaser, Flanger, Envelope Flanger
 • AM Modulation, FM Modulation
 • Auto Pan, Tremolo, Rotary Speaker
 • Lo-Fi, Distortion, Phonograph, Crusher, Overdrive
 • Pre Amp, Tone Control, Cabinet
 • Parametric EQ, Channel Strip, Compressor, Limiter, Slicer

De prijs is zonder meer vriendelijk: € 79,99. Meer informatie in het Engels vind je op de SampleMoog-pagina van de IK Multimedia-site. In Nederland wordt IK Multimedia vertegenwoordigd door Media Satellite.