mobile-music-app

Mobile Music Trainer
De Mobile Music Trainer ondersteunt (aankomende) muzikanten bij het spelen op de juiste toonhoogte en in het juiste ritme. De app geeft bladmuziek weer die kan worden gespeeld. De app bevestigt de correcte uitvoering qua toonhoogte en/of ritme. Goede prestaties worden getoond en beloond. Ook kan de muziek door de app worden voorgespeeld. De app is ontwikkeld voor verschillende instrumenten en toonhoogtes. Gebruikers kunnen ook zelf bladmuziek toevoegen, waardoor de app ook interessant is voor gevorderde muzikanten. De gratis app is geschikt voor iPad mini, iPad 2 en hoger.

Wat doet de Mobile Music Trainer app?
De app controleert de muziek die de gebruiker speelt. In bladmuziek die wordt getoond, kleuren de correct gespeelde noten groen. Ook het ritme kan, indien geselecteerd, door de Mobiele Music Trainer worden beoordeeld. In de test mode wordt alles gecontroleerd en volgt er een score, uitgedrukt in bekers. Het opslaan van de prestaties biedt docenten de gelegenheid de inspanningen en vorderingen van de leerlingen te controleren.

De app bevat bladmuziek van 450 nummers in verschillende categorieën, waaronder kinderliedjes, kerstliedjes, classics en gospel. De bladmuziek is zowel algemeen als per instrument beschikbaar. De Mobiele Music Trainer kan ook worden gebruikt voor het stemmen (zuiverheid) en als metronoom (ritme).

Om zelf muziek te kunnen toevoegen is een upgrade vereist. De upgrade kost € 7,99.

De Mobile Music Trainer app is geschikt voor iedereen die een instrument bespeelt of wil leren spelen. Er zijn daarnaast diverse doelgroepen waarvoor de app bij uitstek geschikt is. Muziekschoolleerlingen, muzikanten die zich zonder les willen ontwikkelen, orkestleden, leerlingen in het voortgezet onderwijs en mensen die zelfstandig een instrument willen leren bespelen.

Beschikbare instrumenten
Saxofoon, klarinet, hobo, piccolo, blokfluit, dwarsfluit, fagot, trompet, cornet, bugel, trombone, euphonium, hoorn, viool, altviool, cello, contrabas, bariton, althoorn

De App is via deze link gratis te downloaden: https://itunes.apple.com/nl/app/mobile-music-trainer/id691812073?mt=8