Orange Amplification breidt de ‘Crush’ lijn verder uit met maar liefst drie nieuwe versterkers, De CR60C (60 Watt, 1x 12″ combo), CR120C (120 Watt, 2x 12″ combo) en de CR120H (120 Watt top).

Het is Orange gelukt om na jarenlang onderzoek , ontwikkelen en testen een nieuwe “100% analogue Mosfet”  versterker te bouwen die reageert en klinkt als een Buizen-amp. Net als zijn grote broer, de ”Rockerverb”, is de versterker opgebouwd uit twee regelbare kanalen.

Het “dirty” kanaal maakt gebruik van een schakeling op basis van vier gain stadia met een drie -band EQ , die de bespeler voorziet van een breed pallet van vervormde geluiden . Het cleane kanaal is gebaseerd op een twee staps voortrap met een  twee bands EQ ontwerp , hierdoor heb je een clean en warm geluid, die net als een buizen versterker dynamiek vertoond bij hardere aanslag van je gitaar.

Ondanks dat de versterkers zijn bewust eenvoudig en puur van opzet gehouden, niet alleen  is er aan een transparante effecten-loop gedacht, maar zijn ze uitgevoerd met een ingebouwde digitale reverb met een natuurlijk klinkende veren galm, hall of plate reverb .

Orange Crush CR60 C Combo

Verkoopprijs 449,- incl. BTW

De Crush CR60C is een 60W solid – state combo gemaakt van 18mm ply-wood en uitgevoerd met Orange 1 × 12 ” 60W , 16 Ohm Voice of the World luidspreker . Ook is er een drie-voudige reverb toegevoegd met hall/plate/spring instellingen.

Orange-CR60C-Crush-Pro-Gitaarversterker

 

Orange Crush Pro CR120C Combo

Verkoopprijs 599,- incl. BTW

De Orange Crush CR120C is een 120W solid – state combo gemaakt van 18mm ply-wood en uitgevoerd met Orange 2 × 12 ” 120W , 16 Ohm ‘Voice of the World’ luidsprekers. Ook dit model heeft een drie-voudige reverb ingebouwd gekregen met hall/plate/spring instellingen.

Orange-Crush-CR120C-gitaarversterker

 

Orange Crush CR120 H Head

Verkoopprijs 359,- incl. BTW

De Crush CR120H is een 120W solid – state versterkertop gemaakt van 18mm ply-wood, 2 kanalen met gescheiden toonregeling en een drie-voudige reverb met hall/plate/spring instellingen.

orange-cr-120h-gitaartop

Deze nieuwe versterkers zullen deze maand leverbaar worden.

Importeur voor Nederland: Benelly Import B.V. / www.benellyimport.nl / Tel.: 070-3655030