Dat een afkorting niet per se kort is, bewijst Palmer met ‘PDI-CTC’. Die staat voor: Palmer DI (box) Classic Tube Circuit.

De PDI-CTC van het bekende merk Palmer kan gebruikt worden als DI-box en als preamp. Voor de preamp toepassing is er een geïntegreerd 4-bands filtercircuit. De 2,8 kg wegende box heeft een ingebouwde voeding en een uitgangstransformator en levert een gebalanceerd signaal op de XLR-output dat elektrisch geïsoleerd is. ‘Tube’ moet hier letterlijk worden genomen, want in de gehele signaalketen komt geen enkele halfgeleider voor.

PDICTC_openHet musically voiced 4-bands filter circuit werkt op de low, low-mid, hi-mid en high frequencies. Daarbij is gekozen voor bell shaped filter karakteristieken. Om geluidsinstellingen nauwkeurig te kunnen reproduceren kan met behulp van toggle switches elk van de vier frequentiebanden ingesteld worden op 0db, +4db, danwel +8db.

Naast de standaard parallel en gebalanceerd mic level outputs, heeft de PDI-CTC tevens een gebalanceerde line level output en een (1/4″-jack) ongebalanceerde low impedance output.

PDICTC_backDe adviesprijs voor de PDI-CTC bedraagt € 899,- (Palmer website). Voor uitgebreide informatie zoals specificaties zie de Palmer-website.