Het Australische merk Røde, ronduit befaamd vanwege hun kwaliteitsmicrofoons, bouwde verder op het concept van de bekroonde NT-5 condensatormicrofoon. Het resultaat is de M-5: een microfoon met een kapsel van een 1/2″, zeer compacte afmetingen en chique, zeer duurzame afwerking met een keramische coating.

frontaal

Ze worden geleverd als een matched pair: de eigenschappen van de twee microfoons komen in extreme mate met elkaar overeen zodat ze bij stereo gebruik een buitengewoon betrouwbaar stereobeeld opleveren. De gevoeligheid van zo’n paartje ‘pijpjes’ loopt bijvoorbeeld niet meer van 1dB uiteen. Natuurlijk zijn ze ook individueel bruikbaar bijvoorbeeld voor prachtig transparante opnames van akoestische gitaar.

Ze zijn bedoeld voor zowel live- als studiogebruik en doen het uitstekend bij kooropnames, akoestische instrumenten en in zijn algemeenheid bij alles waarvoor je een microfoon met een klein membraan zou inzetten, zoals drum overheads en percussie. De frequentiecurve is zeer vlak met een subtiele aanzet van het hoog, wat de helderheid op een positieve manier beïnvloedt, en de richtingskarakeristiek is cardioïde.frequentiecurve

polar_pattern

De set wordt geleverd inclusief windkappen en microfoonklemmen. Als optie zijn shockmounts en deadcats verkrijgbaar.

Specificaties:

 • Akoestisch principe: pressure gradient
 • Actieve elektronika: JFET impedantie-converter met bipolaire outputbuffer
 • Kapsel: 0.50″ (12,7mm)
 • Richtingskarakteristiek: cardioïde
 • Frequentiebereik: 20Hz – 20kHz
 • Uitgangsimpedantie: 200Ω
 • Maximum SPL: 140dB SPL (@ 1kHz, 1% THD bij 1KΩ belasting)
 • Maximum uitgangsniveau: 13.5dBu (@ 1kHz, 1% THD bij 1KΩ belasting)
 • Gevoeligheid: -34.0dB re 1 Volt/Pascal (10.46mV @ 94 dB SPL) +/- 2 dB @ 1kHz
 • Equivalent ruisniveau (A-weighted): 19dB-A
 • Fantoomvoeding: 48V, 24V
 • Gewicht: 80gr
 • Afmetingen: 100 x 20 x 20mm (hxbxd)
 • Uitgang: XLR

Meer informatie in het Engels vind je op de M5-pagina van de Røde-website. Røde wordt geïmporteerd door Mafico.