Als je optreedt wil je natuurlijk weten hoe het klinkt. Of je bent van plan een live-album uit te brengen op cd, iTunes of wat dan ook. Het opnametraject kan nu op een wel héél simpele manier. Sluit de Cymatic Audio LR-16 aan op de direct-outs van de mengtafel en neem gelijktijdig 16 sporen op op een USB-medium zoals een USB-stick of -harddisk.

LR-16_Qtrview_590De LR-16 neemt altijd 16 sporen op, je hoeft dus geen tracks te activeren; gewoon op de Rec-toets drukken. Levels instellen hoeft ook niet, dat heb je waarschijnlijk toch al gedaan op het ingangskanaal, maar je kunt de niveau wel 12dB verzwakken met een Pad-instelling per kanaal of voor alle kanalen tegelijkertijd.  Hij neemt op in het universele WAV-formaat op 44,1 of 48kHz met een resolutie van 16- of 24-bits en de bestanden op het USB-medium kun je dus gewoon laten vallen in de opname- of mix-software (DAW, digital audio workstation) zoals Cubase, Logic, ProTools, Sonar of Ableton en de 16 sporen aldaar mixen en bewerken.

LR16_rearMaar dat is niet het enige dat de LR-16 kan. Je kunt ‘m ook inzetten als 16-in/2-uit audio-interface. Heb je een (home)studio en werk je met mic-preamps en/of channelstrips, dan kun je er daarvan 16 tegelijkertijd naar je pc of Mac sturen. De lijn- en de hoofdtelefoon-uitgang zijn voorzien van zero latency-monitoring, zodat je bij het overdubben geen tijdverschil hebt tussen wat je speelt en wat je al hebt opgenomen. Je kunt dan opnemen met een resolutie van maximaal 24-bits en op een samplefrequentie van 96kHz.

Behalve dat de LR-16 compatible is met Windows en Mac OS x, kun je ‘m ook gebruiken met een iPad, even aangenomen dat je ook beschikt over een Apple Camera Connection Kit.

De Cymatic Audio LR-16 is opvallend budgetviendelijk: € 499,-, wat voor een 16-in/2-uit audio-interface zelfs een schijntje is. Meer informatie in het Engels vind je op de LR-16-pagina op de Cymatic-website. Cymatic wordt geïmporteerd door Face.