De Sunset-serie van Cort staat voor gitaren met een retro look, maar met een moderne sound. In deze serie kenden we al de Sunset I en II, en Cort voegt daar nu de Sunset NY aan toe.
In feite betreft het een vriendelijk geprijsde electro-classical gitaar met nylon snaren bedoeld voor de elektrische gitarist die tevens een klassieke gitaar op het podium wil kunnen gebruiken. De gitaar heeft een top van sparrenhout bovenop een chambered mahonie body. De (22-frets) nek is eveneens gemaakt van mahonie met een rosewood fretboard.

Cort_Sunset_NY_Pots
Qua elektronica heeft de gitaar het A11 sound system van het bekende B-band bestaande uit een piëzo-element in de brug, een voorversterker (9V voeding), en een volume-, treble- en bass-regelaar. De gitaar kan geleverd worden in één kleurstelling: naturel.

De adviesprijs is $599,- (Cort website). Meer informatie in het Engels vind je op de Sunset NY-pagina op de Cort-website. In Nederland wordt Cort geïmporteerd door PB Music.