De spelende mens, homo ludens is zijn/haar wetenschappelijke naam, al zijn wij vooral homo sapiens tegenwoordig, krijgt nieuwe kansen. LittleBits en Korg sloegen de handen ineen en ontwierpen een wel zeer letterlijk “modulaire” synth. Je krijgt ‘m in onderdelen die met magneetjes aan elkaar klikken. Tot die onderdelen behoort ook een filter dat gebaseerd is op het filter van de  Korg MS-20. Je bouwt dus je eigen synth, waarmee je spelenderwijs in de wondere wereld van sounddesign kunt duiken.

synthDe LittleBits Synth Kit bestaat uit 12 modules waaronder 9-volts voeding, 2 oscillators, klavier, envelop generator, natuurlijk het filter en een delay-module. De onderdelen laten zich categoriseren als generators, controllers, modifiers en modulators.

parts2

Er is ook een split-module om één signaal naar twee verschillende modules te sturen en er is een speakermodule. Het concept doet wel érg aan Korg’s Monotrons denken, maar dan een gesloopte exemplaar, zullen we maar zeggen. Er zit een instructieboek bij met talloze, inspirerende voorbeelden zoals het opwekken van witte ruis, sequencerbesturing en FM.

De LittleBits Synth Kit kun je niet via je Korg-dealer kopen. Als je ‘m wilt hebben, zul je ‘m via internet moeten bestellen en dan kost hij $ 179,-. Meer informatie vind je bij LitteBits.