Ook al zo’n legendarisch merk en zeker niet alleen voor gitaarversterkers, maar ook voor basversterkers zoals de Mesa Boogie Bass Prodigy Four:88 buizenversterker.

We hebben het hier over een compacte, draagbare (13kg!) full tube amp met 4x KT88 in de eindtrap en 3x 12AX7 in de voorversterker. De 4x KT88-eindbuizen leveren een vermogen van 250 watt (en dat zijn echte buizen-watts); door om te schakelen van 4 naar 2 eindbuizen kan het vermogen gehalveerd worden naar 125 watt.

Er is een input select switch waarmee gekozen kan worden tussen Bright, Normal en Active. Er zijn regelaars voor de gain, active bass, passive mid, active treble en het master volume. Daarnaast is er een 5-standen draaischakelaar waarmee voicings (preset parametrische EQ’s) gekozen kunnen worden.

Mesa_bassProdigy_frontpanelOp het achterpaneel vinden we een tuner output (met een play/mute schakelaar op het voorpaneel), een gebalanceerde XLR-output met op het voorpaneel een keuzeschakelaar voor DI Pre/Post, DI ground/lift en Silent Record. In de Silent Record mode is er een rechtstreekse preamp output naar de XLR zonder dat een speaker hoeft te worden aangesloten. Verder vinden we nog 3x een jack-output (1x 8 ohm en 2x 4 ohm) en een slave out.prodigybassheadbackxlg

Een optionele footswitch kan gebruikt worden voor het schakelen van de voicing, solo, effectsloop en mute.

Adviesprijs: € 2080,-. Meer informatie in het Engels vind je op de Boogie-site. Mesa Boogie wordt geïmporteerd door Voerman Amersfoort BV.