Native Instruments kan er klaarblijkelijk geen genoeg van krijgen, want de verleidelijke modellen in de Maschine-reeks blijven komen. Maschine ontsnapt aan het concept van de reguliere drummachine met name doordat het een uitgekiende combinatie is van hardware én software. De hardware zorgt voor een zeer intuïtieve manier om beats te produceren of om muziekproducties te op te nemen, te bewerken en te mixen, de software zorgt voor een extreem flexibel platform op de pc of Mac dat dit mogelijk maakt.

overview
Samen met een belangrijke update voor de software, Maschine 2.0, brengt Native Instruments een nieuw topmodel in de Maschine-reeks: Maschine Studio. Hiermee is de serie érg compleet met de compacte en handige Maschine Mikro, de uitgebreide Maschine en de ultieme hardware controller Maschine Studio.

metersTen opzichte van de eerste Maschine, de vader aller Maschines zullen we maar zeggen, biedt de Studio een groot aantal extra functies. Zo is de visuele feedback uitgebreider met in het linkervenster onder meer weergave van de golfvormen van de audio waarmee je bezig bent en informatie over de patterns waar aan je werkt en in het rechtervenster vind je gedetailleerder informatie. Zo is de Maschine-mixer zichtbaar op het display van de Maschine Studio. Ook zijn extra er bedieningsorganen voor specifieke bewerkingsfuncties, wat kon worden bereikt door een groter aantal bedieningselementen: 58 druktoetsen, 8 meerkleuren groeptoetsen en 16 meerkleuren pads. Ten opzichte van de oorspronkelijke Maschine zitten er dus 19 druktoetsen meer op. Daarnaast – heel comfortabel – is er een jogwiel en een draaiknop specifiek voor volume. Beide displays zijn op de Studio aanzienlijk groter en zijn voorzien van kleurenweergave en hoge resolutie.

golfvormen

En gebruikers van Komplete: stel je ’s voor dat je hardware hebt die de functies van deze toonaangevende software perfect weergeeft en bedient. Afhankelijk van je toepassing en je budget is er altijd een lid uit het NI Maschine-geslacht dat bij je past.

De Maschine Studio kost € 999,-. Meer informatie in het Engels is te vinden op de Native Instruments-site.