Legendarisch. Dat is het juiste woord voor de versterkers van Marshall. En aan de indrukwekkende lijst van modellen wordt nu een nieuwe telg toegevoegd: de in nauwe samenwerking met Slash ontworpen SL-5 comboversterker. Het betreft een 5 Watt versterker (class A), volledig buizen, (3x ECC83 en 1x EL34) met een 12-inch speaker.

De versterker heeft twee custom voiced kanalen (clean en overdrive) die geschakeld worden met de meegeleverde footswitch. Een groen/rode LED geeft de channel status weer. Met deze footswitch kan ook de aanwezige digitale reverb geschakeld worden. Naast een volledige toonregeling inclusief een presence-regelaar is er tevens een high en low sensitivity input.

De speaker is een Celestion Vintage 30 speaker. Met een schakelaar op het achterpaneel kan gekozen worden voor een output van 5 Watt of van 1 Watt, toch handig als je thuis bij het oefenen op aanvaardbaar volume die mooie Marshall sound hebt. En er is een 16 én een 8 ohm speaker output.

Afbeelding 2

En uiteraard ontbreekt hij niet: een handtekening van Slash himself op het frontpanel.

SL5_signature

De bruto adviesprijs van de Marshall SL-5 bedraagt € 895,-. Meer informatie in het Engels vind je op de desbetreffende pagina op de Marshall-site. Marshall wordt geïmporteerd door Voerman Amersfoort BV.