De bekendste Digitale mixer van Behringer de X32 heeft er een klein broertje bij gekregen namelijk de iX16. De Behringer Digital iPad/Tablet Mixer iX16, zoals hij volledig heet, bedien je met je iPad die je in de Mixer kan klikken maar ook draadloos kan gebruiken.

Dit betekent dus dat je alle instrumenten op de mixer kan aansluiten en een basis mix kan maken, dan op verschillende plekken in de zaal gaan staan en de mix fine-tunen. Een super handig natuurlijk omdat je zo kan horen wat je publiek hoort maar Behringer is niet de eerste met dit idee. Mackie bracht namelijk al eerder de DL 1608 die ook deze mogelijkheden heeft.

Behringer-iX16-ipad-tablet-mixer

Erg handig is ook dat je de instellingen van je mix op kan slaan. Speel je dus met je band meerdere keren in dezelfde zaal dan kan je dus de instellingen van de vorige keer inladen en klaar is Kees. Wil je het concert meteen opnemen dan kan dat natuurlijk ook. Je kan het signaal in 18 kanalen doorsturen naar een computer met opname software of je kunt via de USB uitgang stereo opnames opslaan op bijvoorbeeld een USB-stick.

behringer-ix-16-ipad-tablet-mixer-2

Om het totaalgeluid of van de individuele sporen te kunnen verbeteren of aan te passen heeft de behringer iX16 een z.g.n. Virtual FX rack. Hiermee kan je high-end simulaties van beroemde digitale effecten (als de Lexicon 480L en PCM70, EMT250 en Quantec QRS) aan het originele geluid toevoegen.

De iX16 heeft 16 MIDAS-designed volledig programmeerbare microfoon voorversterkers van hoge kwaliteit, 6 TRS aux send aansluitingen aan de achterkant en 2 XLR aansluitingen aan de bovenkant.

Voor de Behringer iX16 zijn iPad en PC apps beschikbaar om de unit d.m.v. Ethernet, Wifi of LAN van afstand te kunnen besturen.

De Nederlandse prijs van de iX16 is nog niet bekend maar op Amerikaanse website gebruiken ze een prijs van rond de 1000 dollar als richtprijs.

Kijk voor meer informatie op www.behringer.com

behringer-ix16-ipad-tablet-mixer-3