Gretsch met zijn beroemde en typische vormgeving, voegt drie nieuwe modellen toe aan de eerder gelanceerde center-block serie. Typisch aan deze serie is een sparrenhouten (spruce) blok binnenin de body wat over de gehele lengte van de body loopt. Hierdoor ontstaat een veel levendiger toon, een hogere sustain maar met daarbij een lagere en beter te controleren feedback.

De drie nieuwe modellen zijn de single-cutaway G5620T-CB Electromatic, de double-cutaway G5622T-CB Electromatic en de double-jet G5655T-CB Electromatic.

Respectievelijk: G5622T-CB, G5620T-CB en G5655T-CB.

Respectievelijk: G5622T-CB, G5620T-CB en G5655T-CB.

Elk van de drie modellen is verkrijgbaar in de kleuren Black, Rosa Red en Georgia Green. Zowel body als hals zijn gemaakt van esdoorn. Voor de pickups wordt gebruikt gemaakt van de dual coil Super HiLo Tron pickups. Deze staan garant voor een cleane high-end sparkle en een robuuste low-end toon, dit in combinatie met veelzijdige pickup switching.

Naast de Adjusto-Matic brug en de Grover stemmechanieken is er een flat-handle Bigsby vibrato. Verder is er een volumeknop per element plus een master volume regelaar en afhankelijk van het model een toonregelaar per element danwel voor een of twee van de elementen.


Voor meer informatie en uitgebreide specificaties voor elk model zie de (Engelstalige website) www.gretschguitars.com.