Rode kondigt de nieuwe NT1 studiomicrofoon aan. De NT1 is als sinds 1992 een van de populairste microfoons in zijn prijsklasse en is in de afgelopen tijd al een aantal keer opgewaardeerd.

Nieuwe technieken en materialen hebben ervoor gezorgd dat Rode de NT1 nog verder heeft kunnen verbeteren! Niet dat de vorige versies niet goed waren, in tegendeel, met de nieuwe Rode NT1 koop je een microfoon die klinkt als een topklasser in een zeer aantrekkelijke prijsklasse. De concurrentie zal het hier zeker lastig mee gaan krijgen!

Het Kapsel

rode-nt-1-capsulecapsule_sm

 

De HF6 is het perfecte voorbeeld van RØDE’s state-of-the-art symbiose tussen design en hoogwaardige productietechnieken. Met de HF6 is RØDE in staat een klank te creëren die we kennen van de grootste studiomicrofoons aller tijden maar met een extreem lage ruisvloer.

Het kapsel is, door gebruik te maken van een gepatentetrde ophanging (Rycote), volledig schokvrij opgehangen. De interne ophanging isoleert het HF6 kapsel over de X, Y en Z-as. Dit zorgt voor een zeer goede isolatie van mechanische interferentie.

Rode heeft voor de NT1 gebruik gemaakt van de allerbeste materialen. De interne print wordt in Australie vervaardigd. Het zeer nauwkeurige productieproces zorgt ervoor dat de microfoon een eigenruis heeft van maar 4.5dBa. Dat is nog vertoond! Hierdoor is het de stilste condensator microfoon ter wereld.

Dual Lyre shockmount systeem

De engineers van Rode hebben voor deze microfoon een nieuwe type ophanging ontworpen. Niet alleen de klank van de microfoon maar ook de effectiviteit van de shockmount is, dankzij deze nieuwe constructie, sterk verbeterd. De interne ring, waar de microfoon in hangt, werkt als een spanningselement wat er voor zorgt dat alle rondom gelegen veerelementen in een neutrale positie blijven. Op die manier kan vibratie vanuit het statief het meest optimaal worden opgevangen en geëlimineerd.

 

rode-nt1-studio-microfoon-voor-instrumenten

 

In de verpakking

rode-nt-1-pack

De RØDE’s NT1 wordt leverbaar als NT1-KIT. Deze kit bestaat uit:

  • Rode NT1 Microfoon
  • SMR shockmount
  • Etui

De NT1-KIT zal omstreeks eind november leverbaar worden.

(Later zal de NT1 ook als NT1-Single leverbaar worden).

Verkoopprijs: 249,- incl. BTW

Importeur voor Nederland: Mafico Pro / www.mafico.com

Wil je meer lezen over de nieuwe NT1, of hem uitgebreid beluisteren?

Dat kan op www.rodemic.com. Rode heeft op de NT1 pagina een Soundbooth applicatie ingericht waar je de microfoon, gebruikt in verschillende toepassingen, kunt beluisteren.