D’Addario levert tal van producten zoals – natuurlijk – snaren, maar ook capo’s, kabels, plectrums, tuners en nog veel meer. Op het vlak van tuners is er nu de NS Micro Tuner. En “micro” betekent letterlijk “micro”, want we hebben over een tuner van iets meer dan 3 centimeter.

Daddario_ns_micro_tuner_main_feature

Je “hangt” de tuner aan de kop van je instrument, waarbij de display achter de kop zit, waardoor die aan de voorkant nauwelijks zichtbaar is. Als je overigens wilt, kun je de tuner ook aan de voorkant van de kop zetten waarbij de schermweergave gespiegeld kan worden (flip screen feature).

ns_micro_diagram

“Instrument tuner” moet hier breed opgevat worden, want deze micro tuner werkt voor gitaar (klassiek, akoestisch en elektrisch), bas (contrabas en elektrisch), viool, banjo, mandoline, ukelele etc. Alternatieve stemmingen zijn eveneens mogelijk, in feite betreft het een volledig chromatische tuner. Voor een stemming anders dan de op standaard A (440Hz) kan de tuner ingesteld worden tussen de 410 en 480Hz. Halve noten worden alleen weergegeven met kruisen, dus bijvoorbeeld een Eb wordt getoond als een D# enzovoorts.
Er is een indicator die aangeeft wanneer de batterij bijna leeg is.

De prijs van de NS Micro Tuner bedraagt circa € 25,-. Meer informatie in het Engels vind je op de D’Addario-website. D’Addario wordt geïmporteerd door EMP Music.