Live multitracken was vroeger een heel gedoe. Als je een optreden of een repetitie van je band op individuele sporen  wilde opnemen of als je meer dan twee sporen tegelijk wilde weergeven bij presentaties of installaties, had je daarvoor een omvangrijke set-up nodig. Zelfs als je daarvoor een laptop gebruikt en je bent gesteld op hoogwaardige opnamekwaliteit, loop je nog altijd te hannesen met losse, kwetsbare audio-interfaces. Allen & Heath heeft een even praktische als geavanceerde oplossing: de ICE-16.

 ICE-16_CloseUp_03_1000

De A&H ICE-16 heeft 16 analoge in- en uitgangen en je kunt ‘m dan ook direct op de zaalmixer aansluiten, bijvoorbeeld op de direct-outs van de mengtafel. Opnemen doet de ICE-16 op een USB-stick of een ander USB-medium. Het formaat waarin hij opneemt is het universele WAV-formaat en de USB-stick 0f -harddisk waarop je dit gedaan hebt, kun je rechtstreeks in je Mac of pc prikken om het materiaal af te mixen of anderszins verder te bewerken. Op een USB-stick van 32 GB kun je op 16 sporen simultaan 6 uur audio opnemen.

ICE-16 Rear Angled_1000

Tegelijkertijd fungeert de ICE-16 als audio-interface wanneer je ‘m via USB of FireWire aan je computer hangt. Je voorziet dan je computer in één keer van 16 in- en uitgangen. Sterker nog: je meerdere ICE-16’s via FireWire koppelen voor een nog veel uitgebreider systeem. Opnemen doet de ICE-16 op maximaal 96kHz met een resolutie van 24-bits.
Natuurlijk is er led-indicatie die voor elk van de 16 kanalen aangeeft wanneer er signaal binnenkomt en wanneer dat het kritische niveau over schrijdt. Voor het afluisteren van de ingangs- en uitgangssignalen is er een hoofdtelefoonuitgang.

ICE-16_CloseUp_01_1000

Behalve voor liveregistraties is de ICE-16 natuurlijk ook erg handig als je je technicus voorafgaand aan een optreden een “virtuele” soundcheck wilt laten doen. Het belangrijkste is echter dat de A&H ICE-16 een in principe gecompliceerde taak buitengewoon simpel maakt.

De adviesprijs voor de Allen & Heath ICE-16 is € 885,- exclusief btw. Er is ook een uitvoering met gebalanceerde in- en uitgangen uitgevoerd op een D-sub-connector en daarvan is de adviesprijs € 999,- exclusief btw. Uitgebreide informatie in het Engels vind je op de ICE-16 pagina op de Allen & Heath-site. Allen & Heath wordt geïmporteerd door TM Audio.