PreSonus wil voor eens en voor altijd afrekenen met de mythe dat je serieus kunt opnemen en mixen als je gebruikmaakt van computerspeakertjes en huiskamerinstallaties. Laten we wel wezen: als je als producer of muzikant serieus bezig bent, verdienen je producties ook te worden afgeluisterd op een serieus speakersysteem.

Tegelijkertijd is men zich bij PreSonus al jaren bewust van het feit dat niet elke homestudio-eigenaar of producer in een projectstudio het budget heeft om de apparatuur aan te schaffen die je in de “grote” studio’s aantreft. Dat je met relatief budgetvriendelijke apparatuur tóch op een professioneel level kunt opereren hebben ze al bewezen met hun hoogwaardige audio-interfaces, microfoon preamps, channel strips, uitgebreide lijn digitale mengtafels en – niet te vergeten – de professionale en erg inspirerende DAW-sofware Studio One.

eris_e8-back_big

Met Eris E8, de grote broer van de Eris E5, lossen ze dan ook opnieuw hun belofte in door voor een bescheiden prijs een professionele, actieve monitor af te leveren die bovendien is voorzien van allerhande faciliteiten om de speaker aan te passen aan de ruimte waarin hij wordt gebruikt en aan de luisterpositie, en om andere speakersystemen te simuleren. Je hoeft je mix dus niet meer in de auto of op een huiskamerinstallatie te checken. De prestaties van de Eris E8 zijn groots. Zo loopt het laag door tot 35Hz en het hoog tot 22kHz. Hij is voorzien van Class AB-eindtrappen van 75W voor het laag en 65W voor het hoog.

detail

De adviesprijs van de Eris E8 is € 649,- voor een paartje. Die van een paar Eris E5’s bedraagt € 383,-. Meer informatie in het Engels is te vinden op de Eris-pagina van de fabrieks-site. PreSonus wordt geïmporteerd door HyperActive Benelux.

Specs:

 • Ingangen: XLR + 1/4″-jack (gebalanceerd), RCA (ongebalanceerd)
 • Prestaties:
  • Frequentierespons: 35Hz – 22kHz
  • Crossover-frequentie: 2,2kHz
  • LF-versterker: 75W
  • HF-versterker: 65W
  • Peak SPL (@ 1 meter): 105dB
 • Configuratie:
  • LF-driver: 8″ Kevlar
  • HF-river: 1″ silk dome
 • Ingangsimpedantie: 10kΩ
 • Instellingen:
  • Volumebereik: A-type taper
  • MF-control: -6, 0, +6dB
  • HF-control: -6, 0, +6dB
  • Laagaf-filter: Flat, 80Hz, 100Hz
  • Acoustic space: Flat, -2 dB, -4 dB
 • Beveiliging:
  • RF-interferentie
  • Limiter
  • Oververhitting
  • Inschakelklik
  • Subsonisch filter
  • Hoofdzekering
 • Voeding: 100-120V ~50/60 Hz of 220-240V ~50/60 Hz
 • Vinyl-gelamineerd MDF
 • Afmetingen: 250 x 299 x 384mm (bxdxh)
 • Gewicht: 10,1kg