Dit door de mannen van het Zweedse Meshuggah gebruikte metal monster kan láááááág en dan hebben we het over een 8-snarige gitaar met een body van essenhout en een 5-delige extra long scale esdoorn/walnoten neck met een rosewood toets met daarbinnen een titanium halspen. Deze M80M is een budgetvriendelijker versie van de eerder uitgebrachte M8M.

M80M_gitaar

De gitaar heeft een Lundgren M8P pickup in de brugpositie wat garant staat voor een uitstekend gedefinieerd geluid. Verder is er een volume en tonepot.
Met een lager gestemde gitaar kan de tuning nog wel ’s een uitdaging zijn. Op deze gitaar zit een FX Edge III-8 brug met double locking die in combinatie met de locking nut zorgt voor een stabiele tuning. Daarnaast geeft de vaste brug ook nog eens een betere sustain.

593

Bijna alles aan deze gitaar is zwart (Weathered Black), zowel de body als de kop en de hardware. Bij de gitaar is een koffer inbegrepen.

De adviesprijs voor de M80M is € 1.277,-. Meer informatie in het Engels vind je op de Meshuggah-pagina van de Ibanez-site. Ibanez wordt geïmporteerd door Hishino Benelux.