BKE, ook bekend onder de naam Beat Kangz, bracht recentelijk een nieuwe firmware update uit voor de illustere Beat Thang. De Beat Thang is een drummachine annex standalone workstation, bij uitstek geschikt voor beat producers. Uniek is het feit dat hij is voorzien van een accu, waarmee je ook als er geen stroom bij de hand is, urenlang aan je beats kunt blijven werken.

Beatthang-1931

De nieuwe versie 1.3.0, die ook voor bestaande BT-eigenaren gratis verkrijgbaar is, omvat een vrijwel volledig vernieuwd onderliggend besturingssysteem met aanzienlijke verbeteringen op het gebied van snelheid, polyfonie en synchronisatie via MIDI met andere apparatuur.

De library met presets werd enorm uitgebreid met meer dan 1.700 samples, 106 instrumenten die via het eigen klavier of een USB/MIDI-toetsenbord te bespelen zijn en 17 drumkits. De sounds en kits zijn specifiek gericht op de productie van EDM (Electronic Dance Music) en zijn van zeer hoge kwaliteit.

Nog meer goed nieuws voor BT-fans: de adviesprijs heeft een dramatische bijstelling ondergaan. Die staat nu op € 679,-, wat een forse daling is ten opzichte van de oorspronkelijke prijs.
Beat Thang wordt geïmporteerd door Voerman Amersfoort. Meer informatie in het Engels onder meer over deze update, maar ook over de nieuwe library vind je op de BKE-site.