De Akai RPM800 is ontworpen met oog voor detail, detail in geluid en is geschikt voor alle, meest moderne muziekstijlen. De snelle ‘Kevlar’ conus voorziet in een stevig laag waardoor je sequencer baspartijen stevig en strak klinken en het laag dus niet gaat ‘lubberen’.

De Akai RPM800 heeft een frequentiebereik van 38Hz tot 30kHz, zelden vertoond in een monitor in deze prijsklasse. De 120 Watt versterker stuurt de woofer en tweeter aan waarbij het biamp-systeem voorziet in 80 Watt voor het laag en 40 Watt voor het hoog. De extra baspoort zorgt voor meer diepte en definitie.

akai-rpm-800-perspectief

 

Aan deze achterzijde van de monitor zijn diverse regelaars aanwezig om de klank van de monitor aan te passen naar de ruimte. Er is keuze voor HF trim, MF Boost en LF Control. Diverse mogelijkheden dus om de monitor optimaal  te laten klinken, in iedere ruimte.

Je wilt natuurlijk geen enkele vervorming van je geluid. daarom zijn kosten nog moeite gespaard om het cabinet te maken van de meest betrouwbare materialen zodat er niet ineens van alles gaat rammelen als je het laag een beetje open draait. Daarnaast is de voorkant van de speaker dusdanig gevormd dat er een minimale vervorming van frequentie aan het oppervlak optreedt. Een ingebouwde limiter zorgt ervoor dat het signaal zuiver blijft, een tweede limiter beschermt het systeem tegen oververhitting.

akai-rpm-800-monitor-achtekant

 

Specificaties van de Akai RPM800 Studiomonitor;

  •  Woofer: 8″
  • Tweeter: 1,25″
  • Versterker: 120 Watt (80W LF / 40W HF)
  • Ingangen: XLR/Jack, RCA
  • Frequentiebereik: 38Hz tot 30kHz
  • HF Trim, MF Boost, LF Cutoff
  • Uitgangslimiter
  • Subsonisch filter
  • Geadviseerde verkoopprijs: 299,- (incl. BTW) per stuk

Kijk voor meer informatie op: www.akaipro.com