De nieuwe Yamaha Motif MOXF8 synthesizer combineert Motif XF klankbron, Flashrom uitbreidingsmogelijkheid, een MIDI keyboardcontroller met uitgebreide DAW en VST bediening, USB Audio/MIDI interface, een onboard sequencer en wordt geleverd met een complete DAW/VST softwarebundel.

De MOXF synthesizer is voorgekomen uit de MOX serie, een lichtgewicht versie van de bekende Motif workstations. In de MOXF krijg je meer sounds, meer effecten en zelf een flashboard slot. Omdat hij compatible is met de Motif XF en MOX is er direct een enorme collectie aan samples voor hem beschikbaar. De Yamaha MOXF8 is uitbreidbaar, portable, betaalbaar en compatible met andere apparatuur.

yamaha-motif-moxf8-synthesizer-workstation

 

741MB aan golfvormen is beschikbaar voor het totale klankarsenaal. Speciale aandacht is besteed aan de smaples van twee yamaha vleugels CFIIIS en S6. De Motif MO XF8 heeft 136 extra nieuwe sounds gekregen op basis van zijn voorganger, de MO-X8.

VCM Effecten

Yamaha’s VCM technologie simuleert de effecten van vintage EQ’s, compressors en phasers. Deze effecten zijn we al tegen gekomen in verschillende digitale mixers van yamaha en zijn nu ook beschikbaar in deze nieuwe MO XF8 synthesizer.

Flash memory

De MOXF is compatible met de smaples die zijn ontwikkeld voor de MOTIF XF en MOX. Het optioneel verkrijgbare Flashboard biedt de mogelijkheid om tot 1GB aan samples in te laden.

yamaha-motif-xf8-achterzijde

Specificaties van de Yamaha MOXF8 synthesizer:

 • Klavier: 88 GH-toetsen
 • Tone generator: AWM2 met Expanded Articulation
 • Polyfonie: 128-stemmig
 • Waverom: 741MB
 • Presets: 1162 Voices, 72 drumkits
 • Performances; 256
 • Filters: 18 types
 • Effecten: Reverb x 9 types, Chorus x 22 types, Insertion (A, B) x 54 types x 8 parts, Vocoder x 1 (uses both Insertion Effect A and B blocks), Master Effect x 9 types, Master EQ (5 bands), Part EQ (3 bands, stereo)
 • Sequencer: 226.000 noten capaciteit
 • Arpeggio: 7981 patronen (256 users0
 • Afmetingen: 1320mm x 168mm x 405mm
 • Gewicht: 14.9
 • Verkoopprijs: 1499,- incl. BTW

yamaha-motif-mo-xf8-synthesizer-perspectief