Als je écht het onderste uit de kan wilt als het om je vocals gaat, kun je nu met een gerust hart bij Lewitt terecht. Niet alleen concurreert de nieuwe MTP 940 CM met high-end livemicrofoons van de “grote” merken, op veel gebieden steekt hij ze naar de kroon. Zo is het dynamische bereik 135dB en is het eigen ruisniveau met 9dB-A zelfs verpletterend laag. Uitstekende cijfers voor live- én studiogebruik, waar de MTP 940 CM zich dan ook prima thuisvoelt.

mtp940cm_open

De geluidskwaliteit komt overeen met die van volbloed studiomicrofoons en ook de faciliteiten doen daar sterk aan denken: pad-instelling voor signalen met een extreem hoge geluidsdruk, laag-af-filter voor instelling van het proximity-effect, instelbare richtingskarakteristiek (cardioïde, wide-cadioïde, super-cardioïde) waardoor hij ook inzetbaar is voor andere toepassingen dan alleen als vocal-mic. Deze instellingen kun je maken met verzonken schakelaars, zodat je de settings niet ongewild verandert. Om te zien wat de instellingen zijn, zijn de schakelaars voorzien van led’s.

mtp940cm_leds

De frequentierespons is zeer vlak, wat een buitengewoon natuurlijke geluidsweergave oplevert. Door de gebruikte high-end technologie rondom een kwalitatief zeer hoogwaardig grootmembraan van 1″ is het geluid extreem nauwkeurig, subtiel, gedetailleerd en authentiek. Tegelijkertijd is de MTP 940 CM uitstekend bestand tegen feedback en adem-, plop- en behandelingsgeluiden worden zeer doeltreffend onderdrukt.

Dus als je droomt van studiogeluid op het podium, dan is de eerste stap de Lewitt MTP 940 CM. De Lewitt MTP 940 CM legt de lat voor high-end vocal-mics érg hoog. Natuurlijk is bij het opnemen van liveoptredens de MTP 940 CM dé eerste keus.

 • Type: grootmembraan condensatormicrofoon
 • Richtingskarakteristiek: cardioïde, wide-cadioïde, super-cardioïde
 • Diafragma: 1″
 • Frequentiebereik: 20Hz ‑ 20kHz
 • signaal-ruisverhouding: 85dB‑A
 • Equivalent ruisniveau: 9dB-A
 • Gevoeligheid: 10mV
 • Impedantie: < 200 Ohm
 • Max. SPL: 156dB (met -12dB pad)
 • Laag-af: 80Hz / 160Hz,  12dB/octave
 • Pad: 6, 12dB
 • Voeding: fantoom 48Volt (+/‑ 4 Volt)
 • Kleur: zwart
 • Afmetingen: 183mm (l) x 51mm (Ø)
 • Gewicht: 332gr
 • Accessoires meegeleverd.: etui, statiefklem

Meer informatie in het Engels vind je op de Lewitt-website. De adviesprijs van de Lewitt bedraagt € 440,- exclusief btw. Lewitt wordt geïmporteerd door AudioBizz.