Al heel lang – enige decennia – zijn er de Fender Precision Bass en Jazz Bas, die beide hun sporen meer dan verdiend hebben in allerlei muziekstijlen. Nu lanceert Fender de Dimension-serie als aanvulling op deze twee iconen uit de baswereld.

De filosofie achter de Dimension-serie: een degelijke pro-level bas met ongekend veel mogelijkheden qua toonregeling, die daardoor buitengewoon veelzijdig is. Dit alles gekoppeld aan een stijlvol ontwerp. Hiertoe zijn voor deze serie onder meer nieuwe elementen en bijbehorende elektronica ontwikkeld.

dual-pickup

De Dimension-serie heeft drie modellen: de Modern Player, de Deluxe en de American Deluxe. Daarbij zijn er meerdere kleuren verkrijgbaar en er zijn 4- en 5-snarige versies. De Modern Player is het basismodel met o.a. een single Triplebucker-element met bijbehorende 5-standen schakelaar en een master volumeregelaar. De American Deluxe biedt de meeste opties met onder andere een 3-bands equalizer, keuze uit een of twee humbucker-elementen, een 5-standen schakelaar en een compound radius hals. Je kunt je voorstellen dat dit ongekend veel mogelijkheden geeft qua toon en bespeelbaarheid.

Verkoopprijzen lopen van circa € 420,- euro voor een Modern Player, en circa € 800,- euro voor een Deluxe tot € 1800,- voor een American Deluxe. Meer informatie in het Engels vind je op de website van Fender.

american_deluxe_590

American Deluxe Dimension 4- en 5-snarig

american_deluxe_hh_590

American Deluxe Dimension HH 4- en 5-snarig

deluxe_590

Deluxe Dimension 4- en 5-snarig

mordern_player_590

Modern Player Dimension