Door middel van een standaard SD- of SDHC-kaart kun je samples in de Akai MPX8 inladen en deze afspelen met de 8 pads. Deze pads zijn aanslag- en drukgevoelig. Zo kun je samples, loops, jingles of alles wat audio is, afvuren bij liveconcerten, in clubs, in de studio of in je radiostation.

Je kunt mono en stereo samples gebruiken en met de gratis meegeleverde software voor  Mac en pc kun je je samples voorbewerken en in kits onderbrengen. De software werkt zeer comfortable via drag-and-drop. In de software kun je de toonhoogte veranderen en reverb toevoegen. Als je de MPX8 aanschaft kun je ook een omvangrijke loop library downloaden als aanvulling op de toch al uitgebreide, ingebouwde bibliotheek.

mpx8_ortho_web_590

Tegelijkertijd kun je de MPX8 ook gebruiken als MIDI/USB-controller. Je kunt de software in je computer bedienen met de MPX8 of externe MIDI-apparatuur bespelen via de ingebouwde MIDI-in- en uitgangen (1/8″-aansluitingen, kabel meegeleverd). De MPX8 is dan een normale drum-controller, waarmee je authentieke drumpartijen kunt inspelen of retestrak fragmenten en loops kunt starten.

Specs:

 • Audio uitgangen: 2x 1/4″-jack (gebalanceerd), 1x mini-jack hoofdtelefoon (stereo)
 • MIDI I/O: MIDI via USB, 5-pins DIN via 1/8″-jack (3.5mm) MIDI-in en -uit (kabel meegeleverd)
 • Pads: 8x aanslaggevoelig
 • Sounds: 21x intern (vrijwel ongelimiteerd bij gebruik SD-kaart)
 • Beschikbare sounds via de pads: 8
 • Polyfonie: 8-stemmig
 • Panning: programmeerbaar, 9-posities
 • Reverb, sampletoonhoogte en 3 verschillende triggermodes
 • Voeding: 5V DC 1000mA via USB
 • Gewicht: 0,45kg
 • Afmetingen: 29,5 x 10,2 x 3,3cm (bxdxh)
 • Exclusief SD- of SDHC-kaart

Meer informatie in het Engels vind je op de AKAI Pro-site. De distributie van AKAI Pro voor Nederland is in handen van inMusic.