De Element-serie van Digitech koppelt de compactheid van een multi-effector aan de vormgeving van een pedalboard. Het basismodel is de Element en de iets grotere Element XP is uitgebreid met een expressiepedaal en een aantal extra effecten.

URELEMENTXP_slant_590

In beide Element’s vind je een breed scala aan amp-models, cabinets en stompboxes, die je kunt combineren met 45 drum- en percussiepatronen. Het is natuurlijk de bedoeling die patronen te gebruiken als er even geen andere muzikanten in de buurt zijn. Voor diezelfde situatie zijn beide Element’s ook voorzien van een mini-jack ingang waarop je je mp3 of cd-speler kunt aansluiten.

DigiTech schaamt zich er niet voor heel expliciet de gemodelleerde amps, cabinets en stompboxes met naam en toenaam te vermelden. Het is bijna een eerbetoon aan legendarische modellen van de concurrentie. Zo kom je veelvuldig typenamen van onder meer Fender, Marchall, Boss, Vox en, Celestion, Dunlop, Ibanez en Jensen tegen.

Zeer doordacht is de mogelijkheid om de uitgang (stereo, 1/4″-jack) aan te passen aan waarop hij is aangesloten. De ingang van een gitaarversterker is immers niet gelijk aan die op een mengtafel.

ElementXP_Rear_566

De bediening is zeer intuïtief en nodigt uit flinkt met je gitaargeluiden aan de gang te gaan.

URELEMENT_TOP_590Specificaties, XP extra’s cursief:

 • 52 (58) effecten (12 amps, 9 cabinets, 31 (37) stompboxes)
 • 200 presets (100 presets, 100 gebruikersgeheugens)
 • 20 Tone Bank-combinaties
 • 20 FX Bank-combinatie
 • Ingebouwde chromatische tuner
 • Ingebouwd expressiepedaal
 • Inclusief netvoedingsadapter
 • 45 drumpatronen van hoge kwaliteit
 • Robuuste metalen voetschakelaars
 • Max. 5 seconde delay-tijd
 • Stereo 1/4″-jack uitgang
 • Stereo mini-jack hoofdtelefoonuitgang
 • Stereo mini-jack  aux-ingang
 • Amp/Mixer-mode optimaliseert de 1/4″-jack uitgang voor hetzij aansluiting op een versterker, hetzij op een mengtafel
 • 24-bits/44.1kHz samplerate

De adviesprijs voor de Element bedraagt € 94,- exclusief btw, die van de Element XP € 118,- exclusief btw. DigiTech wordt geïmporteerd door Total Sonic. Meer informatie in het Engels over Digitech’s multi-effectors voor gitaar vind je op de site van DigiTech.