Novation heeft een Launchpad ontwikkeld met vrijwel dezelfde mogelijkheden en specificaties als de oorspronkelijke Launchpad, maar dan op maat gemaakt voor iPad-gebruikers. Dus: kleiner, lichter en zelfs iets goedkoper. Wat je inlevert op het gebied van de supercomfortabele en razendsnelle bediening van de huidige ‘grote’ Launchpad S, win je op het gebied van portabiliteit. En hij staat natuurlijk érg goed naast een iPad.

LuanchPad_Mini_Size_Reference590

De combinatie van Launchad Mini en iPad leent zich uiteraard bijzonder goed voor het produceren van muziek onderweg. Dat de Launchpad Mini z’n voeding krijgt van de iPad sluit daar perfect op aan. Je hebt dus geen stopcontacten nodig. De constructie is uitermate robuust en kan het leven on the road gemakkelijk aan. Je kunt de Launchpad Mini echter ook gewoon met en Mac of een pc gebruiken, want de aansluiting gaat gewoon met USB.
Voor de iPad heb je Apple’s Camera Connection Kit nodig, maar verder helemaal niets behalve muzikaal vernuft en goeie ideeën. De Launchpad Mini laat zich ook moeiteloos combineren met de ‘grote’ Launchpad S of een van de Launchkey’s, waarmee je dan een soort superset-up creëert.

Oorspronkelijk is de Launchpad ontwikkeld om naadloos aan te sluiten op Ableton Live, maar voor de iPad is er ook een app voorzien van een uitgebreide geluidsbibliotheek, zodat je meteen met de Launchpad aan de slag kunt zodra je ‘m in je handen hebt. De Launchpad-app heeft ingebouwde filters en dj-effecten. Je kunt er alternatieve sets met sounds inladen, ook zelfgemaakte sounds, loops en fragmenten. Hij wordt sowieso geleverd met een licentie voor Abelton Live Lite voor Mac en pc, maar met het 8×8 grid van de Launchpad Mini kun je ook FL Studio 11 bedienen. Voor beide programma’s worden stickers meegeleverd voor de functies van de toetsen. Omdat je zelf de toetsen vrijelijk kunt toewijzen, worden er ook labels meegeleverd die je zelf kunt invullen.

LaunchPad_Mini_USB_side590

Systeemeisen

  • MAC – OS X 10.8 Mountain Lion en 10.7 Lion
  • WINDOWS – Windows 8 en Windows 7 (64- en 32-bits)
  • IPAD – iPad2 of later aanbevolen. iOS 5 of hoger

Afmetingen en gewicht

  • 185 x 185 x 16mm
  • 428gr

De adviesprijs van de Novation Launchpad Mini bedraagt € 116,- (excl. btw). Novation wordt geïmporteerd door Total Sonic. Meer informatie in het Engels over de Novation Launchpad Mini vind je op de betreffende pagina op de Novation-website.

Novation Launchpad Mini is te koop bij: