kld-pilot-15-hm-gitaarversterker

 

KLD doet met de Pilot 15HM de sound van de ’50-er jaren Fender 5E5 vintage versterker herleven! Deze compacte 15 watt versterker is gebaseerd op een 6L6 eindversterker en heeft de klank en het karakter van een legendarische Fender vintage versterker. Hij heeft een geweldige cleane toon en is ideaal voor iedere gitarist die veel met effectpedalen werkt.

De bediening van de Pilot 15 is erg overzichtelijk, gain, drie-delige toonregeling en volume. Meer heb je eigenlijk ook niet nodig…. Naast toonregeling heb je uiteraard een reverb regelaar, voorzien van een aan/uit schakelaar. Je kunt de reverb ook met een optionele schakelaar in/uit schakelen.

Pentode/Triode schakeling

Het komt niet altijd uit om de versterker op vol vermogen te gebruiken maar je wilt natuurlijk wel het volled klankarsenaal tot je beschikking hebben, ook als je thuis speelt of in de studio aan het opnemen bent. Met de pentode/triode schakelaar kun je het vermogen van 15 watt verlagen naar 7.5 watt. Op die manier kun je, als de situatie zich voordoet, het uitgangsvermogen halveren.

KLDguitar-Pilot15-paneel

KLDguitar-Pilot15HM-achterkant-1

 

Zoals eerder aangegeven is de Pilot 15 een ideale amp als je veel met effecten werkt. Aan de achterzijde is er een effectlus aansluiting waar je je effectrack op kunt aansluiten. Je kan natuurlijk ook de effecten in lijn met je gitaarsignaal zetten en dan de versterker insturen. Wil je optimaal gebruik maken van de pre-amp is het aan te bevelen om de effectloop te gebruiken.

En meer… 

Maar er is meer. De preamp heeft aansluitingen voor zowel passieve als actieve elementen. Op die manier kun je het uitgangssignaal van je gitaar exact aanpassen op dat wat de versterker nodig heeft. Naast de ingangen bevindt zich ook nog een Bright/Normal schakelaar.

Kwa uitgangen heb je alle mogelijkheden die je maar zou kunnen wensen. Een 4, 8 of 16 Ohm cabinet, alles kan. het is ook mogelijk om twee 16 of twee 8 ohm cabinets tegelijk aan te sluiten.

Met de KLD Pilot 15 koop je een uitermate veelzijdige top die zich prima thuis voelt op het podium, in de studio of bij je thuis.

kld-pilot-15-gitaarversterker

Specificaties:

 • Vermogen: 15 Watt RMS (16/8/4 Ohm)
 • Buizen: 2x 6L6 en 2x 12AX7
 • 1-Kanaals preamp
 • Pentode/Triode schakelaar
 • Boost/Normal schakelaar
 • Bright/Normal schakelaar
 • Hi-Lo inputs
 • 3-Bands passieve EQ
 • Voetschakelbare reverb
 • DI-uitgang
 • Veren nagalm met volumeregeling
 • Effectloop
 • Afmetingen: 270mm (h) x 360mm (b) x 200mm (d)
 • Gewicht: 10Kg