Handige feature op een 19″-mixer: een Bluetooth-kanaal! De Alesis MultiMix 10 Wireless heeft 4 mono-kanalen en 3 stereo-kanalen, 10 in het totaal dus (4 keer 1 + 3 keer 2). Kanaal 9/10 is helemaal ingericht voor het ontvangen van signaal van een tablet of smartphone. Enerzijds kun je je mobiele apparaat verbinden met kanaal 9/10 door middel van een mini-jack-ingang op het frontpaneel, anderzijds kun je dat kanaal ook draadloos ‘aansluiten’ via Bluetooth; ideaal dus voor iPhones, iPads en andere tablets en smartphones.

bluetooth

Je Bluetooth-apparaat en de MultiMix kun je met een supersimpele procedure ‘paren’; ideaal wanneer je de muziek die je wil laten horen uitsluitend op je mobiele telefoon of tablet hebt of in de ‘cloud’ of op Spotify, wat natuurlijk ook een soort cloud is. Om te zorgen dat de overdracht probleemloos verloopt, is de MultiMix-10 op het achterpaneel voorzien van een verstelbare ontvangstantenne.

rear_590

De microfooningangen van kanaal 1 en 2 zijn dubbel uitgevoerd. Je vindt ze dus zowel op het frontpaneel als op de achterkant. De ingangen op het front zijn uitgevoerd met combo-connectors (XLR + 1/4″-jack). In het totaal zijn er 4 microfoon/lijn-ingangen elk met een gain-regeling en een insertiepunt. Alle kanalen hebben een 2-bands-EQ met shelving voor het hoog en het laag. Er is een post-fader aux-send voor het aansturen van effecten en een pre-fader monitor-send. Op het frontpaneel is ook nog een mini-jack-uitgang voor het mastersignaal vóór de masterfader. Handig voor opnames, voorafluistering of voor doorkoppeling naar een extra mixer.

front_590

De Alesis MultiMix 10 Wireless is 3 19″-eenheden hoog. De verkoopprijs is € 279,99 inclusief btw. Hij wordt gedistribueerd door inMusic. Meer informatie in het Engels en over de andere producten van Alesis vind je op de fabriekswebsite.