jbl-lsr-305-308-actieve-monitors

Als het gaat om studiomonitors heeft JBL een naam hoog te houden. Kwaliteit gaat vaak gepaard met een wat stevigere prijs maar……daar komt nu verandering in met de nieuwe JBL Linear III LSR305 & LSR308 actieve studiomonitors.

Tot voor kort kocht je in het lagere prijssegment alleen monitors van de minder bekende merken, of monitors die qua design werden ‘gekopieerd’ van de bekende merken, maar waar je toch vraagtekens zet bij de referentie-waarde.

Op basis van de Waveguide Technologie uit de onlangs geïntroduceerde JBL M2 Master Reference Monitors introduceert JBL nu de Linear III monitors in een ongelofelijk aantrekkelijke prijsklasse. Je gaat je bijna afvragen waarom je nog naar een ander merk zou kijken..

 

jbl-lsr-monitors-set

 

De LSR305 (met 5″ woofer) en LSR308 (met 8″ woofer) maken beide gebruiken van een bi-amp Class-D eindversterker die zorgt voor een perfecte gescheiden aansturing van de woofer en de tweeter. Het geheim van deze nieuwe LSR’s zit hem in de WaveGuide. Het ontwerp hiervan is afkomstig uit de M2 Master Reference monitors.  Deze Image Control Waveguide zorgt voor een ongeëvenaard stereo beeld, een extreme detailweergave en een zeer brede sweetspot op de mixpositie. Alle instrumenten en vocalen in de mix hoor je precies op de plaats waar ze staan, geen twijfel over mogelijk.

Ondanks de wat kleinere woofer in de LSR305 is deze toch in staat om voldoende laag te produceren. Dit is te danken aan het ‘Slip Stream’ low-frequency port ontwerp. Deze poort is dusdanig ontworpen dat hij een maximum aan laag produceert.

jbl-monitors-achterkant

Niet iedere ruimte is gelijk. Het kan dus voorkomen dat een schuin plafond, een positie dicht bij een wand of andere omgevingsfactor van invloed is op de ‘eerlijkheid’ van de klank. Het is daarom mogelijk om achterop de monitor het laag of hoog wat bij te ‘stellen’. Hierdoor kun je oneffenheden van de ruimte oplossen met een aangepaste instelling van je monitor.

Dit alles bekeken ga je je toch afvragen wat zoiets zou mogen kosten, en nu komt het allermooiste. JBL positioneert deze nieuwe LSR’s in een zeer aantrekkelijke prijsklasse. De prijzen zijn als volgt:

JBL LSR305 (Geadviseerde verkoopprijs) 169,- incl. BTW

JBL LSR308 (Geadviseerde verkoopprijs) 269,- incl. BTW

De levertijd zal eind september/begin oktober zijn. Bel dus nu alvast met jouw JBL dealer zodat je ze, zodra ze binnen zijn, kunt gaan beluisteren!

Specificaties JBL LSR305 Monitor

 • Frequentiebereik: 43Hz- 24kHz
 • Maximale geluidsdruk: 108dB SPL
 • Woofer: 5″
 • Tweeter: 1″
 • LF Power Amp: 41 Watt
 • HF Power Amp 41 Watt
 • LF trimregeling: +2dB, 0dB, -2dB
 • HF trimregeling: +2dB, 0dB, -2dB
 • Ingangen: 1x XLR, 1x Jack (gebalanceerd)
 • Afmetingen: 298mm x 238mm x 251mm
 • Gewicht: 4.6Kg

Specificaties JBL LSR308 Monitor

 • Frequentiebereik: 37Hz- 24kHz
 • Maximale geluidsdruk: 112dB SPL
 • Woofer: 8″
 • Tweeter: 1″
 • LF Power Amp: 56 Watt
 • HF Power Amp 56 Watt
 • LF trimregeling: +2dB, 0dB, -2dB
 • HF trimregeling: +2dB, 0dB, -2dB
 • Ingangen: 1x XLR, 1x Jack (gebalanceerd)
 • Afmetingen: 419mm x 254mm x 308mm
 • Gewicht: 8.6Kg