Hughes&Kettner heeft spectaculair nieuws, de Grandmeister 36 buizentop. Na de succesvolle introductie van de Tubemeister serie was het tijd voor een nog een stapje extra. Met de Grandmeister 36 bewijst Hughes& Kettner wederom fantastische gitaarversterkers te kunnen bouwen!

De Grandmeister 36 heeft alles wat je van een versterker in zijn klasse mag verwachten maar heeft daarnaast ook heel veel verassende extra’s.

De Hughes & Kettner Grandmeister 36 is een volledig analoge buizenversterker met vier onafhankelijke kanalen, Clean, Crunch, Lead en Ultra. De 36 Watt, 4x EL84 eindversterker is gebaseerd op de Tubemeister 36 maar de 3x 12AX7 pre-amp is volledig ge-restyled en biedt het grootste spectrum aan klankmogelijkheden ooit vertoond in een buizentop.

Met een klank die zich beweegt van van sprankelend helder tot de allerhoogste gain, master-, EQ en zelfs presence en resonance regeling, plus een schakelbare boost per kanaal (inderdaad, het houdt niet op…) krijg je alle mogelijkheden waar je als gitarist maar behoefte aan zou kunnen hebben.

Het geheim …Smart Rotary Control

Met deze functie heeft ieder kanaal zijn eigen sets regelaars, maar met een minimum aan potmeters omdat iedere regelaar volledig programmeerbaar en op afstand is te bedienen.  Dit betekent dat je iedere klank kunt maken die je maar wilt, vervolgens opslaat in een van de 128 geheugens, en ze vervolgens oproept via MIDI (middels een los verkrijgbare voetcontroller), interface of je iPad.

Een iPad?

Ja inderdaad, via je iPad! Een op maat gesneden App biedt je de mogelijkheid iedere instelling van de versterker te checken, aan te passen, de preset naam te wijzigen, en de versterker op afstand, in realtime, te bedienen. Natuurlijk is deze mogelijkheid de slagroom op de koffie want alle functies zijn uiteraard ook op de versterker, op vanuit de FSM432 II controller (optioneel) te bedienen.

hughes-kettner-grand-meister-1

 

En als je dan nog steeds het gevoel hebt dat je wat mist kun je natuurlijk gebruik maken van de on-board effecten en wat chorus, delay of een van de andere effecten toevoegen. Je drukt gewoon op de FX ACCESS knop en je kunt per kanaal een uniek effect instellen. Grandmeister 36 heeft ook een digitale reverb en een ‘intelligente’ noise gate .

Deze versterker zou natuurlijk geen ‘Meister’ mogen zijn als hij niet ook de functionaliteit heeft waar de Meister-serie’ zo bekend om is geworden. Natuurlijk, de Power Soak..

De Power Soak

Met de Power Soak kan het uitgangsvermogen van 36 Watt worden verlaagd naar 18, 5, 1 en 0 Watt (erg handig voor in de studio of in de slaapkamer). Daarnaast kun je hem ook nog programmeren en via MIDI bedienen..

Stel je eens voor dat je je podiumsound gewoon thuis kunt gebruiken zonder dat de buren beginnen te gillen! Je kunt uiteraard ook de ingebouwde RedBox gebruiken, met de Power Soak op ‘0’, en een 4x 12″ gesimuleerd signaal rechtstreeks de ‘live mixer’ of de studiomixer insturen.

 

hughes-kettner-grandmeister-36-achterkant

En hoe zit het met de buizen?

No worries! Voor het buizencircuit heeft Hughes&Kettner TSC in het leven geroepen. Deze Tube Safety Control is een geautomatiseerd systeem dat continu de status van je buizen monitort en de bias aanpast om  er voor te zorgen dat de ze betrouwbaar blijven en de best mogelijke klank geven.

Bel alvast jouw Hughes&Kettner dealer en vraag wanneer je deze krachtpatser kunt komen uitproberen!

Specificaties: 

  • Kanalen: Clean, Crunch, Lead, Ultra
  • Vermogen: 36 Watt
  • Reverb: Digitale veren nagalm
  • Eindversterker: 4x EL84
  • Voorversterker: 3x 12AX7
  • MIDI: In, Out/Thru
  • Stageboard: FSM432 MKIII (optioneel)
  • Afmetingen: 446 x 171 x 152mm
  • Gewicht: 7.7Kg

Verkoopprijs GrandMeister 36: 995,- incl. BTW

Verkoopprijs FS432 MKIII Stagecontroller: 149,- incl. BTW

Verkoopprijs TM212 Cabinet: 499,- incl. BTW

Importeur voor Nederland: Benelly Import / www.benellyimport.nl

Importeur fabrikant: www.hughes-and-kettner.com