Een ritmebox in zijn allerzuiverste vorm: de Korg KR mini. Wie zich de legendarische KR-55 herinnert, wordt ook van de KR mini weer heel gelukkig. Wie zich de KR-55 niet herinnert stapt in een wereld van ongecompliceerd gebruiksgemak. Ritmes in allerhande soorten en maten in genres zoals 8Beat, 16Beat, Rock, Metal, Pop, R & B, Jazz, Latin en Dance, elk met 2 fill-ins, 60 stuks in het totaal. Je kunt echter ook zelf ritmes programmeren door middel van de aanslaggevoelige pads en deze vervolgens opslaan in een van de 6 geheugenplaatsen. Je kunt 8 complete songs samenstellen.

KRmini_Top

De kracht van de KR mini ligt in het eenvoudige gebruik gecombineerd met handige features. Zo is er een ingebouwd versterkingssysteem (2W) met de bijbehorende speaker en de KR mini werkt ook op 3 penlight-batterijen. Starten en stoppen gaat ook met een voetschakelaar. Je hebt dus behalve je eigen instrument verder helemaal niets nodig als je wilt oefenen, aan een song wilt werken of als je gewoon lekker wilt jammen met een “klassieke” ritmemachine.

De bruto adviesprijs van de KR mini bedraagt € 89,-. Korg wordt in Nederland geïmporteerd door Voerman Amersfoort. Meer informatie in het Engels vind je op de KR mini-pagina op de Korg-website.