pioneer-DDJ-SP1-dj-controller

Pioneer DDJ-SP1

De Pioneer DDJ-SP1 is een add-on controller voor Serato DJ die gebruikt kan worden in combinate met decks (CDJ of draaitafels) en een mixer (zoals DJM-900SRT). Met de DDJ-SP1 zijn de alle functies van Serato DJ aan te sturen echter zonder jog wheels, voor scratchen en pitch benden worden decks/draaitafels gebruikt.

Wie bekend is met de DDJ-SX zal gelijk snappen hoe het toestel werkt, het is feitelijk een kleinere variant hierop. Direct valt de degelijkheid van de behuizing op, gelijkend op de robuuste DDJ-SX.

Features waarvoor onder andere knoppen gemapt zijn, zijn de 6 samples, 8 Hot Cues en meer dan 30 effecten (powered by Izotope). De computer/muis hoeft niet gebruikt te worden, alles wordt bedient met de SP1. De Pads zijn aanslag gevoelig waardoor het volume van de samples beinvloed wordt door de kracht van de aanslag van de pad.

Er komt een statief (T-U101) beschikbaar die als optie gekocht kan worden. Er wordt bij de DDJ-SP1 een voucher meegeleverd om de video plugin te verkrijgen twv 119,- incl.

Adviesprijs 399,- incl BTW 

Verwacht: eind oktober 2013

 

Pioneer DJM-900SRT Mixer

pioneer-djm-900-srt-dj-mixer

De DJM-900  is inmiddels standaard uitrusting voor de meeste clubs en evenementen. De DJM-900SRT heeft alle features en specificaties van de DJM-900NXS maar heeft geavanceerde ingebouwde Serato geluidskaarten zodat hij direct gebruikt kan worden met Serato DJ. De DJM-900SRT wordt gebruikt met decks (CDJ/draaitafels) en de computer wordt met USB rechtstreeks op de mixer aangesloten en heeft niet meer een additionele Serato breakout box nodig. Het geluid wordt dus rechtstreeks vanuit Serato uitgestuurd over de geluidskaarten in de DJM-900SRT.

Als de ingebouwde ProDJ-Link in de DJM wordt aangesloten op CDJs die ook ProDJ Link hebben (CDJ-2000nxs en CDJ-900) kan de Serato Beatgrid gebruikt worden om de timing van de effecten te quantizen (gelijk te laten lopen), hierdoor lopen de effecten dus altijd in sync met de tracks.

DJM-900SRT, adviesprijs 2199,- incl BTW
Verwacht: eind van oktober 2013