Het merk Lewitt richt zich op de zeer kwaliteitsbewuste gebruiker in zowel live- als studiotoepassingen. Het gaat om dynamische microfoons en condensatormicrofoons met zowel een klein als een grote membraan en er is ook een lijn microfoons die specifiek bedoeld is voor het opnemen en versterken van drums en percussie.

lewitt_openfront

Het vlaggenschip in de laatstgenoemde reeks is de DTP 640 REX, een bijzondere mic speciaal voor basdrum en andere instrumenten in het lage frequentiegebied. Wat ‘m zo bijzonder maakt is dat hij is voorzien van een dynamisch kapsel én een condensatorkapsel. Het zijn dus eigenlijk twee microfoons in één. De dynamische microfoon heeft een kapsel van 1,25″ en de condensatormicrofoon een van 0,88″. Het frequentiebereik is respectievelijk 20Hz – 16kHz en 20Hz – 20kHz. De maximale SPL is 150dB en met de 3-standen pad-schakelaar is dat zelf op te schroeven naar 170dB.

lewitt_openrear

De frequentierespons van de DTP-640 REX is specifiek afgestemd op het opnemen van basdrums en dergelijke, maar daarnaast kan de respons van het dynamische element worden gefocust op een gebied van 3 – 5 kHz en dat van het condensator-element op een gebied van 70 – 150Hz. Deze Lewitt bassdrum microfoon is daardoor bijzonder flexibel en belooft standaardgereedschap voor elke ambitieuze sound engineer te worden.

De bruto adviesprijs van de Lewitt DTP-640REX bedraag € 335,- inclusief btw. Meer informatie in het Engels vind je op de internetpagina van de DTP640REX. In de Benelux wordt Lewitt vertegenwoordigd door AudioBizz Benelux.