Roland introduceert, in navolging van de populaire HDP10, de nieuwe HPD20 percussiepad met 850 geluiden van over de hele wereld!

De Roland HandSonic HPD-20 van Roland is de perfecte percussiepartner voor wie op zoek is naar nieuwe creatieve manieren om live of in de studio nieuwe ritmes te bedenken én spelen. Het maakt niet uit of je nu een doorgewinterde drummer, beatprogrammerende (dance)producer of klassiek geschoolde componist bent: dit toonaangevende instrument heeft alles in huis om je inspiratie te prikkelen.

De Roland HPD-20 beschikt over 850 sounds die gegenereerd worden door de befaamde SuperNATURAL-technologie van Roland. Die indrukwekkende klankbibliotheek kan nog verder aangedikt worden door eigen sounds te importeren via een usb-stick. Met de dertien uiterst gevoelige en expressieve pads kunnen zowel de interne percussieklanken als externe MIDI-intrumenten en -modules aangestuurd worden. Beats opnemen en produceren via een computerprogramma verloopt meteen een stuk intuïtiever, sneller en natuurlijker met fysieke pads dan met een klavier. Zelfs virtuele softsynths, drumcomputers en andere plug-ins kunnen bestuurd worden met de HPD-20. Maar, ook drummers komen aan hun trekken: door een Roland-pad en/of hi-hatcontroller aan te sluiten verandert de HPD-20 in een compact maar uiterst krachtig drumstel.

hpd-20_angle_gal

 

Belangrijke kenmerken van de Roland HPD-20 percussiepad:

 • Krachtig handpercussie-instrument voor livegebruik en studioproducties.
 • 850 gevarieerde klanken, met percussie van over de hele wereld, melodische instrumenten, drums, geluiden voor moderne elektronische beats en nog veel meer.
 • De ongeëvenaarde SuperNATURAL-klankbron van Roland zorgt voor een adembenemende klankkwaliteit en expressiviteit.
 • Importeer via een usb-stick tot 500 eigen sounds (wav-formaat) en wijs ze aan de pads toe.
 • Uitgebreide editing-mogelijkheden om eigen klanken mee te creëren in combinatie met drie onafhankelijke multi-effectgeneratoren, ambience (reverb) en een equalizer.
 • 13 pads van siliconenrubber voor een ultra-accurate respons en de juiste feel.
 • Dynamische padtoewijzingen voor het afdempen, muten en wijzigen van de toonhoogte – perfect om de speelstijl van een akoestische conga en tabla mee te simuleren.
 • ROLL-knop, REALTIME MODIFY-regelaar en D-BEAM om klanken met handbewegingen te controleren.
 • Quick REC-functie voor het snel registreren van nieuwe ideeën en grooves, die als wav-bestanden naar een usb-stick kunnen worden weggeschreven.
 • Ingangen voor het aansluiten van een pad en hi-hatcontroller van Roland (optioneel).
 • Usb-poort voor de audio/MIDI-communicatie met een computer, DAW en/of virtuele instrumenten.

Kijk voor meer informatie op: www.rolandconnect.com

roland-hpd-20-percussie-pad