Mackie presenteert binnen de nieuwe MR-serie vier powered monitors: MR5mk3 ( 5,25″ woofer), MR6mk3 (6,5″ woofer), MR8mk3 (8″ woofer) en de subwoofer MR10Smk3 (10″ woofer) met interne Class A/B-versterkers van respectievelijk 50, 65, 85 en 120 watt. Ze zijn specifiek bedoeld voor hedendaagse muziekproductie en kunnen ook worden ingezet voor multimedia-toepassingen. Mackie benadrukt de muzikaliteit van deze nieuwe serie studiomonitors.

driekwart

Het waveguide-systeem, dat bepalend is voor de vorm van de behuizing, zorgt voor minimale reflecties en verstoring van de afgestraalde golfvormen en creëert een zeer helder en transparant geluidsbeeld. Ook is de hoek waarbinnen kan worden afgeluisterd door het waveguide-systeem zéér breed.

subwoofer

De subwoofer MR10Smk3.

De drie fullrange-modellen hebben woofers van polypropyleen en 1″ zijden dome-tweeters; snel genoeg voor een superieure, ultrasnele transiëntweergave. De laagweergave van deze drie modellen is geoptimaliseerd door middel van getunede baspoorten aan de achterzijde. De behuizing is volledig van hout.

rear

De achterzijde met ruime aansluitmogelijkheden.

Alle modellen zijn voorzien van zeer flexibele inputs en de weergave kan met een ruime hoeveelheid instellingen worden aangepast aan de ruimte waarin de MR’s worden gebruikt.

In Nederland wordt Mackie gedistribueerd door BMI. Meer informatie in het Engels vind je op de Mackie-site.