Hammond is al een tijdje bezig de heavy B3-sound in zeer portable behuizingen onder te brengen. Bij de recentelijk geïntroduceerde SK-1 en 2 gaat het om all-round keyboards, voorzien van allerhande, breed inzetbare sounds met extra aandacht voor het geluid van traditionele toonwielorgels, die je kunt bedienen met mechanische drawbars. In de op de Summer NAMM geïntroduceerde XK-1C gaat het uitsluitend om het befaamde orgel-geluiden, maar dan in een behuizing die minder op de schaal brengt dan 7,5kg. Het toetsenbord is een waterfall-klavier met 61 toetsen. De technologie achter de toonopwekking stamt uit Hammond’s huidige vlaggenschip B3-mkII en biedt dan ook minutieuze nabootsing van het oorspronkelijke geluid met een luxueuze hoeveelheid functies om het geluid aan te passen aan je eisen en/of smaak. De laatste generatie digitale Leslie-simulaties rondt het geheel af.

Voor de sounds kun je kiezen uit verschillende B3’s en Vox- en Farfisa-orgels. Daarnaast zijn er ook zeer realistische virtuele kerkorgels.

xk1c_panel

De bruto adviesprijs voor Nederland is nog niet bekend, maar in de VS wordt die 1.495 dollar. Dat betekent dat de prijs in ons land wel eens zéér aantrekkelijk zou kunnen zijn.

In Nederland wordt Hammond geïmporteerd door Hammond Suzuki Europe BV.