De eerder gelanceerde Amplitube Custom Shop werd geüpdatet. Dit slimme concept, waarbij je zelf bepaalt welke stompbox-, versterker- en speakersimulatie je aanschaft om in je computer in je favoriete opnamesoftware of live met je gitaar of basgitaar te gebruiken, is nu ook compatible met de nieuwere versies van Pro Tools (10 en 11). Die gebruiken het AAX-plug-in-formaat.

Amplitube_cabinet

Uitproberen
In de Amplitube Custom Shop kun je gedurende een riante tijd de virtuele stompboxen, versterkers, cabinets, microfoons en rack-effecten van je keuze uitproberen voordat je ze uiteindelijk aanschaft.

Amplitube
Je gebruikt Amplitube, inmiddels in versie 3, om de simulaties in je virtuele effectketen in te prikken. Amplitube is toegesneden voor gebruik i.c.m. elektrische gitaren en bassen. Amplitube kun je ook standalone gebruiken. Met je computer bij de hand en een passende audio-interface heb je dan live het meest uitgebreide en flexibele pedalboard, versterker-rack en speakerarsenaal paraat.

Nieuwe effecten, speakers en versterkers
Tegelijkertijd met de update komen er ook nieuwe “modellen”:

  • Dr. Z Maz 18 Jr. amp
  • Dr. Z Z Wreck amp
  • Dr. Z 1×12 cabinet
  • Dr. Z 2×12 cabinet
  • Z.Vex Seek Wah pedal
  • Z.Vex Seek Trem pedal
  • Fulltone OCD pedal

Deze uitgelezen selectie wordt toegevoegd aan de inmiddels aanzienlijke verzameling legendarische apparatuur waaronder sets op basis van wat Jimi Hendrix en Slash gebruik(t)en of op basis van merken als Fender, Orange, Seymour Duncan en Ampeg.

Credits
De verschillende items kun je kopen en downloaden aan de hand van een puntensysteem: credits. De goedkoopste download kost 5 credits, de duurste 30. Wanneer je meerdere credits tegelijkertijd aanschaft, zakt de prijs per credit afhankelijk van het aantal dat je aanschaft tot maximaal € 0,40. De beginprijs, bij 20 credits, is € 0,80 per credit.

Meer info in het Engels en de gratis download van Amplitube Custom Shop  vind je hier.