De bekende tuners uit de AW-serie van Korg krijgen er een nieuwe lijn bij: de AW-3 in een model voor gitaar/bas en een voor ukelele. De AW-3G, de gitaar/bas-versie dus, is leverbaar in zwart en wit. Dit model ondersteunt naast de reguliere chromatische modus ook halve-toonsstemmingen en het gebruik van een capo. De AW-3U, de ukelele-versie, werkt met élke ukelele: van sopraan- tot en met tenorversies, van 4- tot en met 8-snarig.

De bruine ukelele-versie van de AW-3

De bruine ukelele-versie van de AW-3

Beide modellen AW-3 kunnen met een clip op de headstock worden gemonteerd en doordat ze voorzien van een kogelgewricht kan de zichthoek optimaal worden ingesteld.

Ten opzichte van de oudere series is het display aanzienlijk verbeterd doordat de karakters nu helderwit oplichten op een donkere achtergrond. Ook is constructie van de klem waarmee de tuner op de headstock wordt gemonteerd robuuster.

De AW-3G geeft een waarschuwing wanneer de hoogste gitaarsnaar te hoog wordt opgespannen.

De bruto adviesprijs bedraagt € 27,50. Meer info in het Engels vind je op de Korg-website. Korg wordt in Nederland geïmporteerd door Voerman Amersfoort BV.