Op de Summer NAMM in Nashville, de grote muziekbeurs die gehouden wordt vanaf vandaag, 11 juli, tot en met 13 juli, presenteert VOX een serie van 5 pedalen volledig gebaseerd op analoge techniek. De naam van deze serie, Tone Garage, verwijst naar een automobielenwerkplaats en ook de individuele pedalen kregen namen ontleend aan (onderdelen van) drie- en vierwielers. Alle vijf zijn ze voorzien van discrete cirtcuits en een True Bypass-schakelaar.

VOX_TG-series_top_590px

Flat 4 Boost: Overdrive met mid- en treble-boost. Voorzien van een Baxandall-circuit voor de toonregeling, een 12AX7-buis en Hi-Volt-technologie. VOX bereikt met Hi-Volt dat de buis werkt op 200 volt, zelfs op batterijvoeding. Flat 4 Boost is door de manier waarop de elektronica op je aanslag reageert bijzonder geschikt voor blues-gitarsisten.

Straight 6 Drive: Overdrive met de typerende, Engelse VOX-sound en een Bright-schakelaar voor sprankelend hoog met veel definitie. Ook weer voorzien van 12AX7-buis en Hi-Votl-technologie.

V8 Distortion: High-gain-distortion voor gitaristen die van heavy sologeluiden houden en sowieso vaak licks met veel vervorming gebruiken. Met 12AX7-buis en Hi-Volt-technologie.

ST6Od_Circuit_590px

Double Deca Delay: Echo-pedaal met klassiek emmertjesgeheugen in de vorm van 3 BBD-chips (3205). Afhankelijk van de delay-tijd worden er 1, 2 of 3 chips ingezet. Maximale delay-lengte: 900mS. Voor chorus-effecten is er modulatie aanwezig.

Trike Fuzz: Vintage fuzz-effect met verrassende, nieuwe mogelijkheden doordat het ook een octaaf boven én twee octaven onder het ingangssignaal produceert. Voor de extra octaven zijn er twee individuele volumeregelaars. Met Volume- en Gain-regelaar voor de vorming van het fuzz-geluid. Opgebouwd rond componenten die germanium-diodes simuleren.

DDDL_Circuit_590px

Leverbaar vanaf september. Bruto adviesprijs: € 149,- voor de Flat 4 Boost, Straight 6 Drive, V8 Distortion en Trike Fuzz, € 129,- voor de Double Deca Delay.

Meer informatie over VOX-producten vind je op de VOX-website. VOX wordt in Nederland geïmporteerd door Voerman Amersfoort.